ריבת משמש – נכין מהר לפני שיגמר
ריבת משמש היא אחת הטעימות, בעצם זו קונפיטורה כי היא מלאה בפרי .
בענה הקצרה של המשמשים אני משתדלת להכין כמה צנצנות שישמר לי לאורך כל השנה .
בשנים האחרונות המחירים של פירות הקיץ ממש קפצו, גם של המשמשים וגם של האפרסקים והשזיפים.
אבל אתמול , עברתי ליד לחנות הירקות השכונתית יום שישי בצהריים – מבצע – 10 ש”ח לקילו משמש,
מיד דמיינתי את צנצנות הריבה שאני אכין , ורכשתי קופסה מלאה ….
נכנסתי הבייתה והעמדתי סיר עם הריבה.
ממש קל ופשוט להכין ריבות של פירות קיץ ושווה לשמור לימי החורףף .
כי אין כמו פרוסת לחם (אני שמה בטוסטר), מריחה של חמאה ועליה ריבה שהכנתם בבית.
ככה אני פותחת את היום שלי עם הקפה .
המרכיבים-
קילו משמשים לאחר שהוצאנו את הגרעין
חצי קילו סוכר
אופן ההכנה –
בסיר כבד מניחים את הסוכר .
חוצים את המשמשים ומנחים בסיר .
מערבבים היטב.
שמים את הסיר לחימום על הכז אש בינונית. מערבבים היטב כל הזמן,
כמה דקות הסוכר נמס והתערובת מתחילה לרתוח.
מעבירים לאש הכי נמוכה שיש לכם.
מבשלים כשעה.
בזמן הבישול לערבב מידי פעם , לבדוק שלא נשרף או שלא חסר נוזלים.
בדרך כלל במשמש לא חסר כי הפרי מפריש בעצמו הרבה נוזלים.
מכינים צנצנות מעוקרות – אני מכיניסה לחימום במיקרו לדקה .
מוזגים לצנצנת סוגרים היטב והופכים את הצנצת .
ההפיכה גורמת לוואקום – ככה הריבה נשמרת לאורך זמן , עד הפתיחה.
אני אוהבת לשמור את הריבות שלי במקרר למגירה למטה.
*יש המוסיפים לריבות קינמון ,וניל או מעט מיץ לימון , אני אוהבת ככה נטורל פרי וסוכר .
כדאי ושווה לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם שלי שם עולים הסירטונים הקצרים שאני מכינה מהמטבח שלי
רוצים לגלוש למתכונים שלי עם משמש ?
לוחצים כאן – מתכונים עם משמש
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
לחצו כאן מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
שאלה.
המתכון נראה מעולה.
1.אפשר לאמץ גם עם שזיפים/נקטרינות או פירות אחרים?
2.אם כן, לגבי אילו פירות?
אפשר לקצר את זמן הבישול ולשים את המשמשים במקרר ללילה עם הסוכר שיגירו את הנוזלים והסוכר יימס ולמחרת לבשל 20 דק’.
יוצא מושלם גם.
רעיון מעולה
תודה
אפשר בהחלט