רולדה עם שמנת ותותים – הביס הכי טעים שיש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רולדה עם שמנת ותותים – הביס הכי טעים שיש

 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

 

אם יש קינוח שהוא גם טעים וגם פשוט וקל להכנה זה הקינוח הזה

רולדה שעשויה ללא גלוטן , קל להכין אותה והיא ממש זריזה להכנה .

האפייה פה היא קצרה .

אחר כך המילוי המענג בפנים של קצפת והרבה תותים זה תענוג אחד גדול.

אז אם אתם חובבי שמנת ותותים תכינו אותה .

האורחים משתגעים – היא מתחסלת בשנית.

כמה מרכיבים בודדים שיש בכל בבית והכנה ממש קלה

התותים עכשיו במחיר שפוי (קניתי השבוע ב 15 שקלים לקילו… )

כדאי להכין מהם קינוחים כי עוד מעט ייעלמו מהשווקים.

כאן כל הקינוחים עם תותים

זה קינוח שאפשר להכין לאורך כל השנה

כשנגמרים התותים תוכלו לשלב פרי אחר שיש בעונה

כמו דובדבנים , מנגו , אוכמניות וכו’

ומי שלא אוהב פירות אפשר גם בלי.

המצרכים –

לרולדה –

4 ביצים

1/3 כוס סוכר

קורט מלח

כפית שמן

כף מים

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

חצי שקית פודינג וניל (40 גר’)

(במידה ואין לכם פודינג תוכלו להחליף בקורנפלור/קמח תפוחי אדמה באותה כמות עם 2 כפות סוכר )

3 כפות קורנפלור (35 גר’) (אפשר להחליף אחרי פסח בקמח רגיל )

רבע כפית אבקת אפייה

לקרם –

שמנת מתוקה 38%

חצי שקית פודינג וניל (40 גר’)

רבע כוס חלב

כפית מחית וניל

כ- 5-8 תותים

כף סוכר

אופן ההכנה –

מפרידים את הביצים .

מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב

בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם הווניל .

מוסיפים את השמן והמים גרידה מלימון ואחר כך את הקמחים ואבקת אפייה .

מאחדים את 2 התערובת בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה .

מורחים חצית כפית שמן על כל שטח הנייר או מרססים.

מעבירים את התערובת ומשטחים על התבנית .

מכניסים לאפייה 175 מעלות כרבע שעה עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב כהה.

מוציאים .

מניחים מגבת מעל העוגה והופכים אותה על המגבת.

מסירים בעדינות את נייר האפייה ומגלגלים לרולדה יחד עם המגבת.

מניחים בצד להצטננות מלאה.

מכינים את התותים –

חותכים לקוביות ומערבבים עם הסוכר

משאירים כמה פרוסות תותים לקישוט מעל העוגה.

מקציפים שמנת עם הפודינג והחלב לקצפת יצביה מוסיפים וניל.

פותחים את הרולדה .

מורחים קצפת בנדיבות על כל שטח הרולדה.

משאירים קצת לציפוי החלק החיצוני.

מניחים בשורה את התותים בקצה הרולדה.

מגלגלים יחד עם הקרם לרולדה.

מניחים בצלחת הגשה.

מצפים עם שארית הקרם גם את החלקה החיצוני.

מקשטים בפרוסות תותים איך שאתם אוהבים.

מכניסים לקירור .

ועדיף להכין מראש כמה שעות או יום .

נפלאה


קינוח מושלם לחג ובכלל עושה רושם

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments