ליום ההולדת, החלטתי לפנק את עצמי ברולדת וניל עם נגיעות פרג
בשילוב קרם לימון עדין .
ציפוי של גנאש שוקולד לבן משלים את הרולדה ויוצר ביס מענג !
כל הטעמים והמרקמים שאני אוהבת בעוגה אחת.
תקטפו כמה לימונים טריים מהעץ ובואו להכין,
המצרכים לעוגה –
4 ביצים מופרדות
גרידת מלימון
קורט מלח
סוכר וניל
כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
כף גדושה זרעי פרג (לא טחון)
הקרם –
קארד לימון
4 כפות סוכר
40 ג"ר חמאה
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
כפית קליפת לימון מגוררת ( מלימון שלם)
שקית סוכר וניל
ביצה
כפית קורנפלור +כף מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי-
75 גר' שוקולד לבן
4 כפות שמנת מתוקה
מעט גרידה של לימון
הכנת העוגה-
מקציפים חלבונים עם הסוכר וקורט מלח.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים מיץ לימון, גרידה ווניל.
לאחר שהחלבונים מוקצפים לקצף יציב, משלבים את תערובת החלמונים .
מערבבים קמח עם פרג ומשלבים לתערובת הביצים בתנועות עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
משמנים היטב.
מעבירים את התערובת ומשטחים על הנייר אפייה לגודל של התבנית.
אופים כ- 10 דקות בתנור מחומם על 175 .
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור הופכים אותה על חיתול או מגבת ,מסירים את נייר האפייה
ומגלגלים לרולדה.
לאחר שהתקררה אפשר לפתוח ולהסיר את החיתול.
מכינים קארד לימון –
בסיר כבד מניחים מיץ לימון, סוכר וניל וגרידה של לימון.
מחממים עד שהסוכר נמס. משלבים חמאה. מערבבים היטב עד להמסה.
בקערה טורפים ביצה וכפית קורנפלור עם כף מים.
טורפים ביחד ומשלבים תוך כדי השוואת טמפרטורה לתערובת הלימון.
מבשלים עוד כ- 2-3 דקות עד להסמכה של הקרם.
מורידים מהאש. מקררים מעט.
מעבירים את הקרם דרך מסננת.
מניחים לקירור במקרר.
לאחר שהרולדה התקררה מכינים את הקרם הפנימי-
מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר.
משלבים את קרם הלימון לתוך הקצפת ומקפלים לקרם חלק.
מורחים על החלק הפנימי. משאירים שארית קטנה לקישוט הרולדה מלמעלה.
מכניסים לקירור ובינתיים מכינים את הציפוי.
מחממים 4 כפות שמנת מתוקה במיקרו משלבים את השוקולד הלבן.
משלבים לתוכו גרידה של לימון.
מזלפים מעל הרולדה.
מכניסים לקירור והתייצבות.
מקשטים בקצפת הנותרת (לא חובה ). ואם אוהבים אפשר עוד גרידה של לימון מעל הקישוט.
נפלא !
כל ביס – תענוג 🙂