קרמוגית פרג
קמוגית היא עוגייה נוסטלגית ואהובה שגדלנו עליה – בצק פריך מושלם ובתוכו קרם שוקולד רך ונמס לתוך הפה. במשך השנים נוספו טעמים לעוגיה האהובה – חלבה ,קרם אגוזים ועוד.
אבל מלית של פרג עדיין לא ראיתי . אז נכנסתי למטבח והכנתי עוגייה חדשה שתככב במשלוחי המנות שלי .
הכנתי קרמוגית במלית של פרג – עוגייה מבצק פריך ונמס בפה ומלית חלומית ועשירה של פרג.
כדי שיהיה קל לסגור את העוגייה,
הפטנט הוא להקפיא כפיות מהמלית למצב מוצק ואז הרבה יותר קל ליצור את העוגיה.
איך מכינים קרמוגית פרג ?
ממש כמו שמכינים מעמול עגול או קובה ממולאת בבשר 🙂
המצרכים – לבצק
200 גר’ חמאה
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
1/4 כוס שמנת מתוקה /חמוצה
350 גר’ קמח (2 כוסות וחצי )
כפית אבקת אפייה
מעט גרד לימון
קורט מלח
מלית הפרג –
100 גר’ פרג טחון (כוס)
1/2 כוס סוכר
כפית קורנפלור
1/3 כוס חלב
30 גר’ חמאה
מעט גרידה של לימון
1/4 כוס ביסקויטים טחונים (2 ביסיקויט פתי בר)
אפשר להוסיף גם 2 כפות אגוזי מלך טחונים
אופן ההכנה –
- מניחים את מצרכי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. (אפשר ידנית )
- מעבירים את הבצק לקירור במקרר – שעה לפחות.
- מכינים את המלית של הפרג –
- מבשלים על האש – פרג, קורנפלור, סוכר,חלב וחמאה עד לקבלת תערובת סמיכה
- מורידים מהאש, מקררים ומשלבים גרידה של לימון ופירורי ביסקויטים.
- פורסים נייר אפייה על מגש
- מניחים כפיות קטנות מהמלית על הנייר.
- מכניסים להקפאה של כשעה הפרג לא ממש קופא אבל מתגבש היטב.
הכנת העוגיות –
- מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ.
- קורצים עיגולים לגודל הרצוי , מניחים את עיגולי המלית במרכז וסוגרים היטב ומכדררים מעט.
- מניחים על נייר האפיה
- מכניסים לתנור לאפייה קצרה של רבע שעה.
בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום.
חג שמח !
- את העוגיות אפשר להכין עם כל ממרח שאוהבים – חלבה , שוקולד ,נוטלה, תמרים, לוטוס וכו’
מאגר ענק של מתכונים לפורים
מכורים לפרג ?
הגעתם לבלוג הנכון ! המאגר הגדול של מתכונים עם פרג כאן בקישור
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פרג חדשים בדרך אז כדאי !!!