
משחקים עם שמרים.
הבצק שהכי כיף לעבוד איתו.
הכנתי בצק ל- 3 עוגות וחלק אחד "צבעתי" בקקאו.
המילוי הוא מילוי חלבה ושוקולד לבן ובתוספת של שקדים מולבנים.
עוגה יפה מיוחדת ומרהיבה ומה שחשוב טעימה בטירוף!
מצרכים- להכנת 3 קראנצים/כרוכיות
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים/25 ג"ר טריים
1/4 כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 ביצים
כ- 3/4 כוס חלב
200 ג"ר חמאה רכה
כפית גרד לימון טרי
אופן ההכנה-
מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.
מנפים את הקמח לקערת המיקסר.
מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה. תוך כדי לישה משלבים את החמאה.
ממשיכים בלישה איטית כ- 10 דקות .
לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים.
חלק אחד מחזירים למיקסר ומשלבים בו כף קקאו.
לשים עד להטמעת הקקאו לקבלת צבע אחיד.
מניחים את חלקי הבצק מכוסים בניילון, להתפחה של כ-חצי שעה.
מכניסים למקרר ללילה או לקירור – 4 שעות לפחות.
מכינים את המילוי- לכרוכית אחת
100 ג"ר חלבה וניל
75 מ"ל שמנת מתוקה
75 ג"ר שוקולד לבן
כפית גרד לימון
מחממים שמנת וחלבה בסיר עד שהחלבה נמסה.
משלבים את השוקולד וגרד הלימון .
טורפים עד ליצירת תערובת הומוגנית
מקררים קירור מלא.
הקרם מתגבש ואפשר למרוח אותו בקלות.
מרדדים כל חלק למלבן גדול כ- 30/40
בצק הקקאו-
מורחים את מילוי החלבה ומפזרים שקדים פרוסים מולבנים.
חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג.
מניחים להתפחה כשעה עד שעה וחצי.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות אפייה.