עונת הפקאנים בעיצומה.
העצים עמוסים בפקאנים טריים ועסיסיים.
השבוע קיבלתי מחברים במושב שקית מלאה פקאנים.
כיף לנישנוש וגם כמובן לעוגות.
עמדתי, קילפתי והכנתי מילוי נהדר לקראנץ שמרים.
לטעם פקאנים מודגש וקראנצ'י , קולים אותם בתנור כמה דקות לפני השימוש.
למילוי הוספתי גם חתיכות שוקולד לבן .
מתכון לבצק – מתאים ל – 4 עוגות
750 ג"ר קמח
כף וחצי שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
גרד מחצי לימון
כוס חלב פושר
1 ביצה
2 חלמונים
100 ג"ר חמאה
1/2 כפית שטוחה מלח
למריחה-
200 ג"ר חמאה
אופן הכנת הבצק-
בקערת מערבל לשים שמרים עם חלב וסוכר, לערבל מעט לאחר כ-4-5 דקות להוסיף קמח,ביצים,וניל לערבל ולהוסיף 100 ג"ר חמאה
להמשיך לערבל מספר דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.
לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .
להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.
לחלק את הבצק ל- 2 ,
כל חלק לפתוח למלבן גדול. למרוח על כל חלק 100 ג"ר חמאה, לקפל קיפול מעטפה.
לעטוף בניילון לא הדוק, להכניס לקירור לפחות ל-5 שעות.
לאחר הקירור לרדד שוב כל חלק לעלה גדול ודק ולקפל שוב .
לעטוף ולהכניס למקרר ללילה.
למחרת הבצק מוכן לאפייה .
כל חלק לחלק ל-2 , מתאים לכל סוגי המילויים ויוצא פשוט מושלם!
המילוי- לשני קראנצ'ים
200 ג"ר פקאנים טחונים דק
100 ג"ר חמאה רכה
כוס אבקת סוכר
כפית גרד לימון
1 ביצה
2 כפות קמח
4 כפות פקאנים שבורים גס
50 ג"ר שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות
טוחנים את הפקאנים במעבד מזון או מטחנת תבלינים.
מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהפקנים השבורים והשוקולד.
משטחים את הבצק למלבן גדול
מורחים חצי מהמלית , מפזרים פקאנים שבורים ושוקולד לבן.
מגלגלים לכרוכית, חותכים באמצע ומסובבים כבורג לצורת הקראנץ.
מניחים להתפחה של כ- שעה .
מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור מחומם מראש 180 כחצי שעה.