קראנץ שמרים שוקולד – עוגת שמרים כמו בקונדטוריה.
קראנץ שמרים מכינים מבצק כרוך – בצק שיש בו קצת יותר עבודה מבצק שמרים רגיל,
במבחן התוצאה – שווה את העבודה הנוספת.
העבודה הנוספת היא קיפול החמאה לתוך הבצק.
מכינים בצק שמרים בסיסי,
מתפיחים במקרר, מקפלים חמאה לתוך הבצק,
חוזרים על פעולות הקיפול עוד פעמיים.
המתכון להכנת 2 עוגות קראנץ גדולות בתבנית מלבנית גדולה
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כפית מלח
וניל, גרידת לימון
כ- 3/4 כוס חלב
1/4 כוס שמן או 60 גר’ חמאה
חמאה לקיפול – 140 גר’
המלית –
150 גר’ שוקולד מריר
4 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס אבקת סוכר
75 גר’ חמאה
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק, או אגוזי מלך,
אם לא רוצים אגוזים אפשר 4 בסקויטים של פתי בר טחונים.
עוד תוספות שאני אוהבת – כפית קינמון, גרידת תפוז (לא חייבים)
חופן שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ
איך מכינים קראנץ שוקולד שמרים ?
הכנת הבצק –
בקערת מערבל לשים קמח מנופה,שמרים עם חלב וסוכר, ביצים,וניל להתחיל בלישה איטית כמה דקות.
ולהוסיף שמן,
להמשיך לערבל עוד כ-3-4 דקות
לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון.
הבצק צריך להפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .
להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן להכניס לקירור של לילה.
לרדד את החמאה בין דפי נייר אפייה למלבן דק מאוד.
להכניס לפריזר לכמה דקות.
בזמן הזה לרדד את הבצק למלבן גדול.
להניח את החמאה במרכז המלבן ולקפל הבצק
על החמאה מהצדדים – לרדד לאורך ולקפל ל- 3.
להכניס לקירור.
לקפל עוד פעם או פעמיים ובין הקיפולים להכניס למקרר.
הכנת המלית-
ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו בפולסים.
משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
מחלקים את הבצק המוכן ל- 2 חלקים.
מרדדים למלבן גדול ודק ככל האפשר.
מורחים מחצית מהשוקולד ומפזרים שוקולד צ’יפס או חתיכות שוקולד מריר
לאקסטרה טעם שוקולדי !
מגלגלים לכרוכית.
חותכים במרכז ומלפפים לבורג.מניחים בתבנית – מומלץ על נייר אפיה.
קראנץ שוקולד http://matanot-ktanot.co.il/קראנץ-ש
פורסם על ידי מתנות קטנות התפריט היומי ב- יום שני, 31 בדצמבר 2018
מתפיחים כשעה.
מכניסים לתנור 175 מעלות לכחצי שעה אפייה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים בסירופ סוכר.
1/4 כוס מים 3 כפות סוכר וטיפה מיץ לימון לחמם במיקרו
נפלא !
קראנץ שוקולד כמו בקונדיטוריה – הכי טעים להכין בבית !
כאן תוכלו למצוא מתכון לקראנץ שקדים מופלא !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !