בבקה של שמרים במלית של גבינה וצימוקים.
העוגה הכי קלאסית לשבועות.
עוגת השמרים החגיגית של אמא, עם שידרוג קל שלי –
ערבוב של קרם וניל לתוך הגבינה יוצר עוגה רכה
ומלית שמתמזגת עם הבצק למאפה שהוא שלמות !
רוצו להכין כי זאת פשוט שווה !!!
המצרכים להכנת בבקה שמרים גבינה וצימוקים-
הבצק – להכנת 4 עוגות בבקה גדלות
קילו קמח
50 ג”ר שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
כ- כוס וחצי חלב
350 ג”ר חמאה רכה
כפית גרד לימון
מלית גבינה לעוגה אחת –
לקרם וניל פטיסייר
ביצה
כוס חלב
2 שקיות וניל או מחית/תמצית טובה
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
250 גר’ גבינה לבנה 9-5 % (שמניחים במסננת במקרר לפחות 24 שעות לייבוש והגרת הנוזלים)
כנסו כאן להסברים איך להכין בבית גבינות למאפים
גרידה מלימון טרי שלם
חופן צימוקים (אם לא אוהבים אפשר בלי או נטיפי שוקולד מריר)
אופן ההכנת – בבקה שמרים גבינה וצימוקים
מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר . משאירים בצד להתפחה, כ-5 דקות.
מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.
מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וחלב .
מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית, מוסיפים את החמאה.
לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש.
מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כשעה.
לאחר שעה מורידים את האויר מהבצק ,מעבירים לקערה ועוטפים בניילון לא הדוק.
מכניסים למקרר ללילה.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מכל חלק מכינים בבקה אחת גדולה בתבנית סבתא
המלית כאן היא לעוגה אחת !!!
הכנת המלית-
מחממים בסיר כבד, 3/4 כוס חלב,וניל ורבע כוס סוכר.
בקערה נפרדת טורפים ביצה שארית החלב והקורנפלור.
משלבים לחלב החם תוך כדי השוואת טמפרטורה .
מחזירים לאש ובוחשים היטב כמה דקות עד לקבלת קרם סמיך במירקם של דייסה.
מקררים היטב.
טורפים היטב את הגבינה עם גרידת הלימון ושארית הסוכר .
משלבים את גבינה לתוך הקרם.
מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק .
מחלקים לרצועות בגודל שווה.
מורחים את המלית על הרצועות ומפזרים צימוקים.
מגלגלים לשבלולים ומניחים בתבנית סבתא משומנת היטב.
מתפיחים כשעה
מורחים במעט ביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מזגגים במי סוכר
רבע כוס סוכר להרתיח עם 3-4 כפות מים ומעט מיץ לימון.
כמה יפה ועשירה פשוט מלכה העוגה הזאת
בבבקה שמרים גבינה וצימוקים מופלאה !
כאן תוכלו למצוא רעיונות לעוד עוגות שמרים במליות שונות ומגוונות
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !