
קציצות המשלבות שני סוגי בשר- עוף ובקר, בשילוב של ירקות קצוצים,
הירקות מעניקים לקציצות אוריריות, רכות וטעם נהדר.
פירורי הלחם מוסיפים קרנצ'יות ופריכות של שניצל.
ביס מושלם 🙂
להכנת כ- 20 קציצות –
300 ג"ר בשר עוף טחון
300 ג"ר בשר בקר טחון
בצל מגורד דק
חצי כרשה בינונית חתוכה דק
קישוא קטן מגורד
ביצה
פרוסת לחם/חלה רטובה סחוטה
מלח, פלפל
מכינים תערובת מכל המצרכים ומשהים בצד לספיגת טעמים כרבע שעה.
מכינים צלחת עם פירורי לחם.
קורצים קציצות עגולות ושטוחות.
מצפים את הקציצות בפירורי הלחם .
מחממים מחבת כבדה בשמן עמוק.
כאשר השמן חם מכניסים את הקציצות במהירות ומכסים במכסה.
לאחר כ2-3 דקות הופכים לצד שני.
מכסים שוב
מטגנים עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.
קציצה פשוט מושלמת ! אני מאוד אהבתי 🙂
הגשתי את הקציצות עם קינואה וירקות-
כוס קינואה להשרות כשעה במים
בצל קצוץ
חצי כרשה קצוצה
גזר מגורד
רבע כוס דלורית מגורדת
קישוא קטן חתוך לקוביות
חופן מיני כרובית קפואה או טרייה
מלח, פלפל
מבשלים את הקינואה כ- 5 דקות במי מלח ומסננים.
במחבת טפלון רחבה מטגנים בצל וכרשה עד הזהבה קלה, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים כ-5 דקות.
משלבים את הקינואה .
מערבבים היטב ומתבלים. מכסים במכסה.
מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 5-10 דקות.