קציצות עוף חלומיות רכות וטעימות ברוטב אפונה ירוקה וסלרי .
סיר נהדר וטעים שכולם אוהבים.
מגישים לשולחן בתוספת של אורז לבן או קוסקוס – ארוחה שווה וטעימה.
את הקציצות אני מצפה לפני הטיגון והבישול במעטפת של קמח תירס (אפשר גם סולת)
וזה הסוד לקציצה המושלמת !
המעטפת מונעת ספיגה של שמן ונותנת לקציצה מסגרת וטעם נוסף פשוט מדהים – אז אל תוותרו ותכינו בדיוק כך.
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף טחון
גזר מגורד
בצל גדול
פרוסת לחם רטובה / בפסח מצה רטובה סחוטה
(או 3 כפות פירורי לחם/קמח מצה)
2 שיני שום
חופן עשבי תיבול שאתם אוהבים אני שמתי שמיר קצוץ ,פטרוזיליה או כוסברה או מנגולד.
ביצה
מלח, פלפל מעט שבבי צ’ילי
להכין צלחת עם מעט קמח תירס – (אפשר גם סולת)
לרוטב-
בצל קצוץ
2 שיני שום
2-3 ענפים סלרי עלים פרוסים
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה או טרייה
תפוח אדמה חתוך קוביות
קוביות גזר או בטטה או דלורית
מלח, פלפל שחור
מעט כורכום וחוויאג’ למרק
אופן ההכנה-
- למעבד מזון מכניסים את הבצל + פרוסת הלחם( או מצה ) ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה
- מניחים את הבשר והגזר המגורד בקערה ומשלבים את תערובת הבצל .
- מוסיפים את התבלינים,שום והביצה ומערבבים היטב , מניחים בצד כרבע שעה לספיגת טעמים.
- מחממים מעט שמן במחבת (עדיף טפלון) , מצפים את הקציצות בקמח תירס ומטגנים כדקה וחצי מכל צד
מכינים את הציר –
- בסיר רחב מטגנים בצל ושום.
- משלבים את הסלרי הקצוץ ושאר הירקות
- מאדים קלות ומוסיפים את האפונה והתבלינים.
- מוסיפים 2-3 כוסות מים.
- מסדרים את הקציצות בסירודואגים שהרוטב יכסה אותן.
- מעבירים לבישול על אש נמוכה כ- 40 דקות.
מגישים עם אורז או קוסקוס – זה פשוט ארוחה נפלאה !
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
מבחר ענק של מתכוני הקציצות שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !