קציצות עוף ברוטב אפונה ירוקה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות עוף חלומיות רכות וטעימות ברוטב אפונה ירוקה וסלרי .

סיר נהדר וטעים שכולם אוהבים.

מגישים לשולחן בתוספת של אורז לבן או קוסקוס – ארוחה שווה וטעימה.

את הקציצות אני מצפה לפני הטיגון והבישול במעטפת של קמח תירס (אפשר גם סולת)

וזה הסוד לקציצה המושלמת !

המעטפת מונעת ספיגה של שמן ונותנת לקציצה מסגרת וטעם נוסף פשוט מדהים – אז אל תוותרו ותכינו בדיוק כך.

המצרכים –

חצי קילו חזה עוף טחון

גזר מגורד

בצל גדול

פרוסת לחם רטובה / בפסח מצה רטובה סחוטה

(או 3 כפות פירורי לחם/קמח מצה)

2 שיני שום

חופן עשבי תיבול שאתם אוהבים אני שמתי שמיר קצוץ ,פטרוזיליה או כוסברה או מנגולד.

ביצה

מלח, פלפל מעט שבבי צ’ילי

להכין צלחת עם מעט קמח תירס – (אפשר גם  סולת)

לרוטב-

בצל קצוץ

2 שיני שום

2-3 ענפים סלרי עלים פרוסים

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה או טרייה

תפוח אדמה חתוך קוביות

קוביות גזר או בטטה או דלורית

מלח, פלפל שחור

מעט כורכום וחוויאג’ למרק

אופן ההכנה-

  • למעבד מזון מכניסים את הבצל + פרוסת הלחם( או מצה ) ועשבי התיבול וטוחנים לתערובת אחידה
  • מניחים את הבשר והגזר המגורד בקערה ומשלבים את תערובת הבצל .
  • מוסיפים את התבלינים,שום והביצה ומערבבים היטב , מניחים בצד כרבע שעה לספיגת טעמים.
  • מחממים מעט שמן במחבת (עדיף טפלון) , מצפים את הקציצות בקמח תירס ומטגנים כדקה וחצי מכל צד

מכינים את הציר –

  • בסיר רחב מטגנים בצל ושום.
  • משלבים את הסלרי הקצוץ ושאר הירקות
  • מאדים קלות ומוסיפים את האפונה והתבלינים.
  • מוסיפים 2-3 כוסות מים.
  • מסדרים את הקציצות בסירודואגים שהרוטב יכסה אותן.
  • מעבירים לבישול על אש נמוכה כ- 40 דקות.

מגישים עם אורז או קוסקוס – זה פשוט ארוחה נפלאה !

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

מבחר ענק של מתכוני הקציצות שלי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

חזרה לעמוד הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments