
קציצות בשר ברוטב עגבניות, בשילוב דלעת ערמונים ותפוחי אדמה .
קציצות ברוטב עגבניות הן הקציצות הכי אהובות אצלנו בבית- בכל זאת בית חצי טריפוליטאי …
כשאני רוצה לקצר תהליכים, במקום להכין מפרום, אני מכינה את הקציצות האלה .
סיר מושלם לשבת עם קערת קוסקוס ליד – אחלה ארוחה לשישי !
תערובת הבשר היא בעצם זהה לתערובת הבשר של המפרום
השילוב של דלעת הערמונים ברוטב יוצר רוטב סמיך ועשיר בטעם נפלא !
הכנה הרבה יותר פשוטה וקלה מהכנת מפרום .
מתכון למפרום מושלם תוכלו למצוא כאן

המצרכים –
כ- 600- 700 גר' בשר טחון טרי ואיכותי
בצל גדול
פרוסת לחם רטובה סחוטה
1 גזר מגורד
חופן פטרוזיליה (לא חובה)
1 ביצה
כפית בהרט למפרום ( או ראס אל חנות)
כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
2 תפוחי אדמה פרוסים
לרוטב –
בצל קצוץ
גזר פרוס
עגבניה פרוסה
ענף סלרי קצוץ
דלעת ערמונים פרוסה וחצוייה/ או דלורית
חצי קופסה עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה , מלח ,פלפל שחור.
מעט בזיליקום טרי

אופן ההכנה –
- קוצצים את הבצל והלחם במעבד מזון
- מעבירים לקערה עם הבשר ומשלבים את שאר המרכיבים.
- מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- מכינים את ציר העגבניות – מטגנים בצל ,משלבים סלרי עגבניה וגזר.
- מוסיפים רוטבי העגבניות , תבלינים ומעט מים. סוגרים את האש ומניחים בצד.
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- יוצרים קציצות ומצפים היטב בקמח
- מכניסים לטיגון עד להזהבה קלה.
- מוציאים לנייר סופג.
- מטגנים קלות גם את פרוסות תפוחי האדמה
- מסדרים את הקציצות ותפוחי האדמה בסיר וכמו כן את פרוסות הדלעת.
- מניחים את הסיר על להבה גבוהה – מוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות.
- מפזרים בזיליקום טרי מעל
- לאחר שהתבשיל רתח – מכסים ומעבירים לאש נמוכה – בישול של כשעה.
מומלץ להגיש עם קוסקוס

כאן מתכון לקוסקוס מהיר מסולת אמיתית – שווה בהחלט !
נפלא – סיר מהמם וקל להכנה
מבחר ענק של מתכוני הקציצות שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
"מתנות קטנות התפריט היומי "
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לעמוד הראשי !

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.