
קציצות בשר ברוטב עגבניות, בשילוב דלעת ערמונים ותפוחי אדמה .
קציצות ברוטב עגבניות הן הקציצות הכי אהובות אצלנו בבית- בכל זאת בית חצי טריפוליטאי …
כשאני רוצה לקצר תהליכים, במקום להכין מפרום, אני מכינה את הקציצות האלה .
סיר מושלם לשבת עם קערת קוסקוס ליד – אחלה ארוחה לשישי !
תערובת הבשר היא בעצם זהה לתערובת הבשר של המפרום
השילוב של דלעת הערמונים ברוטב יוצר רוטב סמיך ועשיר בטעם נפלא !
הכנה הרבה יותר פשוטה וקלה מהכנת מפרום .
מתכון למפרום מושלם תוכלו למצוא כאן
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
המצרכים –
כ- 600- 700 גר’ בשר טחון טרי ואיכותי
בצל גדול
פרוסת לחם רטובה סחוטה/קמח מצה 2 כפות
1 גזר מגורד
חופן פטרוזיליה (לא חובה)
1 ביצה
כפית בהרט למפרום ( או ראס אל חנות)
כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
2 תפוחי אדמה פרוסים
לרוטב –
בצל קצוץ
גזר פרוס
עגבניה פרוסה
ענף סלרי קצוץ
דלעת ערמונים פרוסה וחצוייה/ או דלורית
חצי קופסה עגבניות מרוסקות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה , מלח ,פלפל שחור.
מעט בזיליקום טרי
אופן ההכנה –
- קוצצים את הבצל והלחם במעבד מזון
- מעבירים לקערה עם הבשר ומשלבים את שאר המרכיבים.
- מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
- מכינים את ציר העגבניות – מטגנים בצל ,משלבים סלרי עגבניה וגזר.
- מוסיפים רוטבי העגבניות , תבלינים ומעט מים. סוגרים את האש ומניחים בצד.
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- יוצרים קציצות ומצפים היטב בקמח
- מכניסים לטיגון עד להזהבה קלה.
- מוציאים לנייר סופג.
- מטגנים קלות גם את פרוסות תפוחי האדמה
- מסדרים את הקציצות ותפוחי האדמה בסיר וכמו כן את פרוסות הדלעת.
- מניחים את הסיר על להבה גבוהה – מוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות.
- מפזרים בזיליקום טרי מעל
- לאחר שהתבשיל רתח – מכסים ומעבירים לאש נמוכה – בישול של כשעה.
מומלץ להגיש עם קוסקוס
כאן מתכון לקוסקוס מהיר מסולת אמיתית – שווה בהחלט !
נפלא – סיר מהמם וקל להכנה
מבחר ענק של מתכוני הקציצות שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !