קציצות בשר ברוטב עגבניות – מתכון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות בשר ברוטב עגבניות, בשילוב דלעת ערמונים ותפוחי אדמה .

קציצות ברוטב עגבניות הן הקציצות הכי אהובות אצלנו בבית- בכל זאת בית חצי טריפוליטאי …

כשאני רוצה לקצר תהליכים, במקום להכין מפרום, אני מכינה את הקציצות האלה .

סיר מושלם לשבת עם קערת קוסקוס ליד – אחלה ארוחה לשישי !

תערובת הבשר היא בעצם זהה לתערובת הבשר של המפרום

השילוב של דלעת הערמונים ברוטב יוצר רוטב סמיך ועשיר בטעם נפלא !

הכנה הרבה יותר פשוטה וקלה מהכנת מפרום .

מתכון למפרום מושלם תוכלו למצוא כאן 

 

המצרכים –

כ- 600- 700 גר' בשר טחון טרי ואיכותי

בצל גדול

פרוסת לחם רטובה סחוטה

1 גזר מגורד

חופן פטרוזיליה (לא חובה)

1 ביצה

כפית בהרט למפרום  ( או ראס אל חנות)

כפית פלפל שחור

מלח לפי טעם

2 תפוחי אדמה פרוסים

לרוטב –

בצל קצוץ

גזר פרוס

עגבניה פרוסה

ענף סלרי קצוץ

דלעת ערמונים פרוסה וחצוייה/ או דלורית

חצי קופסה עגבניות מרוסקות

כף גדושה רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה , מלח ,פלפל שחור.

מעט בזיליקום טרי

אופן ההכנה –

  • קוצצים את הבצל והלחם במעבד מזון
  • מעבירים לקערה עם הבשר ומשלבים את שאר המרכיבים.
  • מערבבים לתערובת אחידה ומניחים בצד.
  • מכינים את ציר העגבניות – מטגנים בצל ,משלבים סלרי עגבניה וגזר.
  • מוסיפים רוטבי העגבניות , תבלינים ומעט מים. סוגרים את האש ומניחים בצד.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק
  • יוצרים קציצות ומצפים היטב בקמח
  • מכניסים לטיגון עד להזהבה קלה.
  • מוציאים לנייר סופג.
  • מטגנים קלות גם את פרוסות תפוחי האדמה
  • מסדרים את הקציצות ותפוחי האדמה בסיר וכמו כן את פרוסות הדלעת.
  • מניחים את הסיר על להבה גבוהה – מוסיפים מים עד לכיסוי הקציצות.
  • מפזרים בזיליקום טרי מעל
  • לאחר שהתבשיל רתח – מכסים ומעבירים לאש נמוכה – בישול של כשעה.

מומלץ להגיש עם קוסקוס

כאן מתכון לקוסקוס מהיר מסולת אמיתית – שווה בהחלט !

נפלא – סיר מהמם וקל להכנה

 

מבחר ענק של מתכוני הקציצות שלי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

תגובות

תגובות