קציצות בקר עם אפונה ירוקה ותפוחי אדמה שחומים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי בסוף השבוע סיר קציצות נפלא וטעים

קציצות בקר עם רוטב של אפונה ירוקה והמון ירק בתוספת של תפוחי אדמה שחומים מטוגנים.

ממש סיר משמח וטעים.

את תפוחי האדמה אני מטגנת לפני שמכניסה לרוטב וזה נותן להם המון טעם ויופי לסיר.

המצרכים –

לתערובת של הבשר-

כ- 700 גר' בשר טחון

בצל גדול

חתיכה של כרשה

חופן של עלי פטרוזיליה

ענף סלרי ללא העלים

2 שיני שום

ביצה

פרוסת חלה רטובה וסחוטה- או 3 כפות פירורי לחם/קמח מצה בפסח

מלח, פלפל שחור

חצי כפית כמון/בהרט

מעט צ'ילי לחריפות

כף סילאן

לציר-

בצל קצוץ

חצי כוס כרשה חתוכה דק

2 תפוחי אדמה קוביות

2 שיני שום חתוכות דק

4 ענפים של סלרי עלים פרוסים

כוס אפונה קפואה

2 כפות רכז רימונים/סילאן/דבש

מלח ופלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

כף רסק עגבניות

לפני שמתחילים – מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

אופן ההכנה –

  • מכינים את תערובת הבשר-
  • קוצצים במעבד מזון – בצלי,סלרי,כרישה,שום,פטרוזיליה ופרוסת לחם עש לתערובת חלקה ומעוכה היטב.
  • מעבירים לקערה יחד עם הבשר הביצה והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • יוצרים כקציצות  ומטגנים מעט משני הצדדים.

במקביל מכינים את הציר –

  • מטגנים קודם את  תפוחי האדמה להזהבה קלה, מוציאים לצד.
  • באותו הסיר מטגנים בצלים,כרישה עם מעט שמן עד שמתקרמלים מעט . לאחר שנעשה שחום ,מוסיפים את התבלינים והאפונה.
  • ואז מסדרים מסביב את הקציצות ותפוחי האדמה.

מוסיפים  בערך כוס מים או קצת יותר , מכסים במכסה ומעבירים לבישול על אש נמוכה כ –  40 דקות . לסיום הבישול אפשר להכניס גם 10 דקות לתנור , במיוחד אם רוצים את הקציצות שחומות ויפות.

 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments