פשטידה נהדרת וממש שווה ובאמת שקל להכין אותה.
באחד מערבי חנוכה הכנתי אותה והיא יצאה פשוט מושלמת.
התכוונתי להכין את שבלולי בורקס המים שלי הרגילים שאני תמיד מכינה, במלית תרד וגבינות.
ברגע האחרון החלטתי להכין מהם פשטידה.
פשוט הכנתי כרוכיות וגלגלתי אותם בתוך תבנית עגולה אחד בהמשך השני ובשכבות.
יצאה פשטידה מהממת וטעימה וממש בקלות מכינים אותה.
גם אם השבלולים קצת מתפרקים או לא יוצאים ישרים – בפשטידה הכל מתמזג למאפה אחד נהדר וטעים.
חותכים ממש כמו עוגה
המרכיבים-
אריזה בצק פילו שמרית
חבילה גדולה של תרד או מנגולד החלק הירוק
150 גרם גבינה מלוחה – בולגרית/צפתית/פטה
קוטג’
גבינה לבנה
150 גר’ גבינה צהובה מגורדת – מוצרלה/ גאודה או כל גבינה אחרת
לציפוי-
ביצה
50 גר’ חמאה מומסת או 3 כפות שמן זית
כוס חלב
קורט מלח
קורט סוכר
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה-
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה משומן היטב.
מכינים את הציפוי בצלחת עמוקה –
טורפים את הביצה עם השמן והחלב לתערובת אחידה.
קוצצים את התרד היטב ומעט חולטים אותו במיקרו כמה דקות עד שהוא מאבד נפח.
סוחטים מעט את הנוזלים.
מעבירים לקערה.
מפוררים את הגבינה המלוחה ומוסיפים לתרד וגם את שאר הגבינות – מערבבים היטב.
פותחים עלה ומניחים מעליו בקצה עוד חצי עלה.
מניחים תערובת מילוי בקצה בנדיבות. מגלגלים לכרוכית.
טובלים את הכרוכית בתוך קערת הציפוי .
ואז מניחים אותה בתבנית בצורת שבלול במרכז.
כך מכינים את שאר עלי הבצק ומחברים לשבלול וכך הלאה.
כשמתמלאת השכבה הראשונה בתבנית מניחים מעל שכבת שבלולים נוספת עד שנגמרים העלים והמילוי.
אם נשאר מעט מתערובת הציפוי שופכים למעלה מעל הפשטידה.
מכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד שרואים אפייה טובה של המאפה.
מגישים חם וחותכים פרוסות ממש כמו עוגה.
כנסו כאן למאגר מתכוני הבורקס שלי
רוצים מילוי של גבינות לבורקס ? כנסו כאן
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.