קיש לורן ללא גלוטן – קיש מהמם של כרישה וגבינות
קיש לורן המפורסם מהמטבח הצרפתי , מכיל בצק פריך ,גבינות משובחות וירק בתוספת נקניק .
הכנתי אותו בגרסה כשרה חלבית וללא גלוטן !
בדרך כלל בשבועות יש אצלי על השולחן לפחות 3-4 קישים מסוגים שונים
זה חגיגי ומרשים וכולם מחכים לטעום אותם.
הכנתי קיש ללא גלוטן כי יש לי אורחים שנמנעים מגלוטן.
יצא קיש מהמם חגיגי – בצק פריך משגע – לא להאמין שהוא ללא גלוטן
והאמת יותר טעים מבצק עם קמח רגיל.
המלית של הקיש מלית קלאסית עם הירק הכי משובח להכנת קישים- הכרישה
שלדעתי לא מקבלת מספיק כבוד וכאן היא כוכבת – כרישה ,חמאה,מעט גבינות טובות וביצים
מעט מצרכים והמון טעם !
לצורך הכנת קיש ללא גלוטן הצטיידתי בקמח תמי קמח רב תכליתי והוא מעולה להכנת מאפים ללא גלוטן.
במבחן התוצאה יוצא מדהים – בצק מעולה – לא מתפרק ועל הטעם אין מה לדבר פשוט מופלא !
מכינים תבנית מתפרקת לקיש/טארט קוטר 24 או תבנית קפיצית /פיירקס
המצרכים –
לבצק –
100 גר’ חמאה קרה
חצי כפית מלח
180 גר’ קמח תמי רב תכליתי ללא גלוטן
ביצה
המצרכים למלית-
2 כרשות פרוסות דק(400 גר’)
בצל אחד גדול קצוץ
50 גר’ חמאה
כוס חלב
3 ביצים
כפית קמח תמי
100 גר’ גבינת שמנת
1/4 כוס שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח , פלפל שחור לפי טעם
100 גר’ גבינות צהובות מגורדות – אני שמתי גאודה , מנצ’גו, פקורינו
אפשר כל גבינה שאוהבים )
אופן ההכנה –
מכינים תחילה את הבצק
- מכניסים את מצרכי הבצק למעבד מזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים לעיגול גדול מהתבנית כדי שנוכל לרפד אותה מסביב.
- לאחר שהבצק מרודד ומהודק לתבנית מכניסים למקרר לחצי שעה או רבע שעה בפריזר.
- מחממים תנור על 180 מעלות
- מוצאים את הבצק ,דוקרים אותו במזלג בתחתית ומכניסים לאפייה של 20 דקות .בינתיים מכינים את המלית
- במחבת רחבה מחממים חמאה ומטגנים את הכרשה והבצל להזהבה יפה
- מוסיפים כפית קמח וכוס חלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה – ביצים,גבינת שמנת ,שמנת מתוקה, תבלינים וחצי מתערובת הגבינות המגורדות.
- מעבירים את התערובת מעל הבצק החצי אפוי.
- מפזרים את שאר הגבינות המגורדות מעל התערובת ומהדקים מעט.
- מכניסים להמשך אפייה לטמפרטורה 170 מעלות בערך 30-40 דקות אפייה.
מגישים חם חם – בגלל שהבצק ללא גלוטן הקיש משתחרר מהתבנית ואפשר להעביר בקלות לצלחת הגשה.
אפשר גם להכין מראש ולהקפיא !
אצלי הוא כבר בפריזר מחכה לאורחים שיבואו בשבועות
חג שמח 🙂
- אם אין לכם בעיה עם גלוטן ברור לכם שתוכלו להכין את הקיש עם קמח רגיל באותה כמות
מאגר מתכונים ללא גלוטן
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.