קיש לורן ללא גלוטן – קיש מהמם של כרישה וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קיש לורן ללא גלוטן – קיש מהמם של כרישה וגבינות

קיש לורן המפורסם מהמטבח הצרפתי , מכיל בצק פריך ,גבינות משובחות וירק בתוספת נקניק .

הכנתי אותו בגרסה כשרה חלבית  וללא גלוטן !

בדרך כלל בשבועות יש אצלי על השולחן לפחות 3-4 קישים מסוגים שונים

זה חגיגי ומרשים וכולם מחכים לטעום אותם.

הכנתי קיש ללא גלוטן כי יש לי אורחים שנמנעים מגלוטן.

יצא קיש מהמם חגיגי – בצק פריך משגע – לא להאמין שהוא ללא גלוטן

והאמת יותר טעים מבצק עם קמח רגיל.

המלית של הקיש מלית קלאסית עם הירק הכי משובח להכנת קישים- הכרישה

שלדעתי לא מקבלת מספיק כבוד וכאן היא כוכבת – כרישה ,חמאה,מעט גבינות טובות וביצים

מעט מצרכים והמון טעם !

לצורך הכנת קיש ללא גלוטן הצטיידתי בקמח תמי קמח רב תכליתי והוא מעולה להכנת מאפים ללא גלוטן.

במבחן התוצאה יוצא מדהים – בצק מעולה – לא מתפרק ועל הטעם אין מה לדבר פשוט מופלא !

מכינים תבנית מתפרקת לקיש/טארט קוטר 24 או תבנית קפיצית /פיירקס

המצרכים –

לבצק –

100 גר' חמאה קרה

חצי כפית מלח

180 גר' קמח תמי רב תכליתי ללא גלוטן

ביצה

המצרכים למלית-

2 כרשות פרוסות דק(400 גר')

בצל אחד גדול קצוץ

50 גר' חמאה

כוס חלב

3 ביצים

כפית קמח תמי

100 גר' גבינת שמנת

1/4 כוס שמנת מתוקה

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח , פלפל שחור לפי טעם

100 גר' גבינות צהובות מגורדות – אני שמתי גאודה , מנצ'גו, פקורינו

אפשר כל גבינה שאוהבים )

אופן ההכנה –

מכינים תחילה את הבצק

  • מכניסים את מצרכי הבצק למעבד מזון ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים לעיגול גדול מהתבנית כדי שנוכל לרפד אותה מסביב.
  • לאחר שהבצק מרודד ומהודק לתבנית מכניסים למקרר לחצי שעה או רבע שעה בפריזר.
  • מחממים תנור על 180 מעלות
  • מוצאים את הבצק ,דוקרים אותו במזלג בתחתית ומכניסים לאפייה של 20 דקות .בינתיים מכינים את המלית
  • במחבת רחבה מחממים חמאה ומטגנים את הכרשה והבצל להזהבה יפה
  • מוסיפים כפית קמח וכוס חלב ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  • מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה – ביצים,גבינת שמנת ,שמנת מתוקה, תבלינים וחצי מתערובת הגבינות המגורדות.
  • מעבירים את התערובת מעל הבצק החצי אפוי.
  • מפזרים את שאר הגבינות המגורדות מעל התערובת ומהדקים מעט.
  • מכניסים להמשך אפייה לטמפרטורה 170 מעלות בערך 30-40 דקות אפייה.

מגישים חם חם – בגלל שהבצק ללא גלוטן הקיש משתחרר מהתבנית ואפשר להעביר בקלות לצלחת הגשה.

אפשר גם להכין מראש ולהקפיא !

אצלי הוא כבר בפריזר מחכה לאורחים שיבואו בשבועות

חג שמח 🙂

  • אם אין לכם בעיה עם גלוטן ברור לכם שתוכלו להכין את הקיש עם קמח רגיל  באותה כמות

מאגר מתכונים ללא גלוטן 

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות