הכנתי קיש ברוקולי השבוע והוא יצא מעולה.
למעשה תוכלו לאמץ את המתכון ולהכין אותו עם ירקות אחרים חוץ מברוקולי.
הבסיס של המילוי נשאר תמיד אותו הדבר.
בדרך כלל משתמשת בתוספת הגבינות עם מה שיש לי במקרר.
הברוקולי עכשיו בעונתו הטרייה ולכן כדאי להכין עכשיו בעונת החורף,
את הקיש הנפלא הזה.
מה שעוד משדרג את הקיש זה במקום בצק פריך מלוח הכנתי אותו עם תחתית של בצק עלים,
יצא מושלם !
הקראנץ הנהדר שיש לבצק העלים יחד עם המילוי יוצרים מאפה שווה.
המצרכים-
אריזה בצק עלים שמרית
בערך חצי קילו ברוקולי טרי (אם אין אפשר קפוא)
4-5 בצלים קצוצים או פרוסים דק.
כף חמאה
כף קמח
כוס חלב
שמנת מתוקה(או לבישול)
מעט אגוז מוסקט מגורר
100 גרם גבינה צהובה כמו גאודה או כל גבינה אחרת
מעט מלח
פלפל שחור
3 ביצים
אופן ההכנה –
מפרקים את הברוקולי לפרחים ומבשלים 5 דקות במים. מסננים היטב.
במחבת רחבה מחממים חמאה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
מוסיפים כף קמח וכוס חלב. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מעבירים את תערובת הבצל לקערה.
מוסיפים,ביצים, שמנת, תבלינים ומערבבים היטב.
מכינים תבנית קוטר 26 מרופדת בנייר אפיה .משמנים מעט את הדפנות.
מעבירים את הבצק לתבנית ומשאירים שוליים של בערך 2 ס”מ.
חותכים את השאריות ונשמור אותם לקשט מלמעלה.
מעבירים חלק מתערובת הבצל מעל הבצק.
מסדרים סביב את פרחי הברוקולי.
מכסים בתערובת הבצל ואז חותכים שרוכים של בצק ומקשטים מלמעלה.
מכניסים לאפייה 175 מעלות כ 40 דקות או עד שרואים שהפשטידה אפויה היטב.
מגישים חם חם- וזה מושלם!
קיש ברוקולי פשוט מהמם
- את הברוקולי אפשר להחליף – בכרובית ,פטריות טריות,תרד חלוט,קישואים בטטה אפויה וכו’ מה שאתם אוהבים.
- וכמו כן לשלב גם גבינות אחרות.
חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת
פשטידות ומלוחים
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !