מנה צמחונית/טבעונית או תוספת מצוינת לארוחת צהריים .
הקינואה מקבלת באהבה את כל הטעמים של הירקות והתבשיל יוצא מופלא.
גם טעים, גם בריא וגם לייט!
המנה צבעונית, יפה ועושה שמח בלב.
בואו להכין, קלי קלות,
והנה כמה עובדות על קינואה-
הקינואה בעלת ערך תזונתי גבוה. עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות,
מכילה חלבון מלא, בניגוד לכל המאכלים הצמחוניים האחרים.
סיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום. הקינואה איננה מכילה גלוטן, ועל כן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק.
המצרכים – 4 מנות
3/4 כוס קינואה
1/4 כרוב לבן
1/4 כרוב סגול
בצל קטן קצוץ
כרשה קטנה
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
1/2 פלפל ירוק בהיר
1/2 פלפל כתום
גזר פרוס לשרוכים דקים
1/2 פלפל ירוק חריף(לא חובה)
2 כפות סויה
כף סילאן
מלח, פלפל
אני מתחילה בהשרייה של הקינואה , משרה אותה במים כשעה.
ההשרייה מקצרת לי את זמן הבישול. (לא חובה).
מבשלים את הקינואה במי מלח עד לריכוך.
מסננים ומניחים בצד.
בסיר טפלון רחב מחממים 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והכרשה להזהבה קלה.
מוסיפים את הפלפלים, מקפיצים מעט ומשלבים את הכרוב והגזר.
מקפיצים עוד כמה דקות ומשלבים את הקינואה המבושלת.
מתבלים בתבלינים. מבשלים עוד כ 2-3 דקות .
בתאבון!
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
הצעות הגשה- למנה צמחונית לפזר אגוזי קשיו קלויים או בוטנים.
למנה בשרית להקפיץ חזה עוף מתובל ולהגיש מעל .