קייזרשמרן הוא קינוח אוסטרי מסורתי המוגש בבתי הקפה ובמסעדות ברחבי אוסטריה ובווינה במיוחד.
חתיכות של פנקייק מיוחד ואוורירי, בתוספת צימוקים שיכורים בברנדי או רום,
מוגש חם עם רוטב שזיפים ,רסק תפוחים ורוטב וניל.
האוסטרים מספרים על הקיסר פראנץ יוזף הראשון שהיה חובב פנקייקים ולכן המנה קרוייה על שמו.
את הקינוח הנפלא הזה אכלתי לפני מספר שנים בווינה בבית קפה ציורי על שפת הדנובה . חוויה בפני עצמה.
המנה הייתה נדיבה ביותר- לפחות ל 4 אנשים, כך זה באוסטריה , הכל מוגש במנות מאוד גדולות.
ניסיתי לשחזר את החוויה ובעיקר את המנה, והרי היא לפניכם:-
המצרכים- מנה ל- 2
2 ביצים מופרדות
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
קורט מלח
גרד תפוז
כף חמאה מומסת
חצי כוס חלב
חצי כוס קמח תופח
חופן צימוקים מושרים בברנדי או רום
כפית חמאה לשימון המחבת
אופן ההכנה-
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים , חלב, וניל, גרד תפוז ומלח. משלבים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את קצף הביצים בתנועות עטיפה.
משלבים גם את הצימוקים
מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה.
שופכים את התערובת.
מעבירים לאש בינונית נמוכה כ 3-4 דקות מכל צד.
מכינים רוטב שזיפים או דובדבנים – אפשר קונפיטורה טובה מהולה במעט מים.
רוטב וניל-
1/2 כוס חלב כפית קורנפלור ומעט וניל לערבב בקערית ולהכניס למיקרו לכדקה .
רסק תפוחים בייתי- לגרד תפוח מתוק- חרמון,פינק ליידי או אחר להוסיף מעט ברנדי או וניל.
להגשה –
חותכים את הפנקייק הענק לחתיכות ומגישים חם ( אפשר לפדר באבקת סוכר)
טובלים את קרעי הפנקייק ברוטבים ונהנים מכל ביס 🙂
כנסו למתכוני נוספים מהמטבח האוסטרי
ואם אתם בענין של פנקייקים עגולים ומושלמים,
כאלה-
כנסו למתכון של חברתי המוכשרת – דורית מנו טל אור מהבלוג סוויט דולי
מתכון לפנקייקים מושלמים תמצאו כאן