קוזונאק שוקולד רומני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קוזונאק שוקולד בסגנון רומני – עוגת שמרים שוקולד קלאסית מעולה וטעימה .

בצק רך וטעים מלא ועשיר בחמאה ומלית של סוכר חמאה וקקאו הכי פשוטה שיש.

לפעמים כל מה שצריך זו עוגת שמרים שוקולד של סבתא.

הכנתי את העוגה לבקשת בני הצעיר שביקש – "אמא תכיני משהוא פשוט עם שוקולד כמו שהיית מכינה פעם".

 

אז הוצאתי מתכון ישן ישן שהיה לי עוד משחר נעורי – מתכון קוזונאק רומני עם שוקולד

בצק מעולה רך ונעים לעבודה ויוצא פשוט חלומי.

בבצק יש כפית אבקת אפייה ואל תשאלו למה , פשוט תשימו – יוצא בצק מופלא !

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

הבצק – מתאים ל- 2 עוגות גדולות בתבנית אינגליש קייק רחבה כמו של לחם.

המצרכים –

900 גר' קמח (כ- 6 וחצי כוסות)

2 כפות שמרים יבשים

1/4 כוס מים

כפית גדושה אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

כפית מלח

3 ביצים

220 גר' חמאה

1/4 כוס שמן

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כ- 1/2 כוס חלב

מצרכי המלית – לעוגה אחת

150 גר' חמאה

כוס סוכר

3 כפות קקאו

2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד

כפית קינמון

אופן ההכנה –

  • מערבבים ברבע כוס מים עם כפית סוכר את 2 כפות השמרים ומניחים בצד עד שהשמרים תופחים היטב.
  • מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את שאר המצרכים כולל השמרים שתפחו, מלבד החמאה.
  • ממשיכים ללוש ולאחר שהבצק מתגבש מוסיפים את החמאה בהדרגה.
  • ממשיכים בלישה של 6-7 דקות עד שהבצק הופך להיות רך מאוד מעט דביק.
  • במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
  • מניחים בצד להתפחה של כשעה וחצי .
  • מחלקים בצק ל- 2 חלקים מכל חלק מכינים עוגה אחת.
  • מרדדים חלק אחד למלבן גדול ודק ככל האפשר.
  • מורחים את המלית על כל המלבן ומגלגלים משני הצדדים ליצירת 2 כוכיות צמודות.
  • מקפלים ל 2 ומניחים בתבנית.
  • מניחים במקום חמים כשעה להתפחה.

  • מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה של כ- 40-50 דקות

אוהבים עוגות שמרים ?

לוחצים כאן – מאגר ענק של עוגות השמרים שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ –  מתכונים ישירות לנייד !

חפשו אותי באינסטגרם 

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

דף הראשי 

 

 

תגובות

תגובות