צ’יפס מתנפח – מתכון לצ’יפס מתנפח של דוכני פלאפל

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

צ’יפס מתנפח – מתכון לצ’יפס מתנפח של דוכני פלאפל

צ’יפס מתנפח – מתכון שווה לצ’יפס מתנפח כמו של פעם.

הצ’יפס הנפלא שהיה תוספת חובה בכל דוכני הפלאפל.

לפני המון שנים כל דוכן פלאפל נחשב בעיר היה מכין את הצ’יפס המתנפח.

מעל מנת הפלאפל היינו מקבלים צ’יפס אחד גדול שסוגר את המנה.

בתור ילדה קטנה אני זוכרת את הטעם המופלא של הצ’יפס המיוחד הזה.

הוא היה טעים יותר מכל מנת הפלאפל .

כיום כבר לא תמצאו דוכן שמוכר פלאפל עם צ’יפס כזה.

אז בחנוכה החלטתי לשחזר טעמי ילדות וגם שהילדים שלא מכירים יכירו – בעיקר גם כדי לספר להם סיפורים על ילדותי …

ובמחשבה שנייה – זה גם סוג של לביבה 🙂

איך מכינים את הצ’יפסים הנפלאים האלה ?

פרוסות תפוחי אדמה דקות , בבלילת טמפורה וטיגון בשמן עמוק.

ממש בקלות

מכינים גם פלאפל ,סלט פיתות וירקות ופותחים שולחן נוסטלגי ושווה!

צ’יפס מתנפח – מתכון לצ’יפס מתנפח של דוכני פלאפל

המצרכים –

3 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים ממש דק

לבלילה-

3/4 כוס קמח

ביצה (במידה ורוצים להכין טבעוני- מורידים ביצה ומוסיפים עוד סודה)

כפית אבקת אפייה

1/2 כוס מי סודה (אם אין אפשר לשים מים עם קורט של סודה לשתייה)

מעט מלח , פלפל

וקורט של כורכום

אופן ההכנה –

  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות דקות (אם יש לכם מנדולינה זה מעולה )
  • מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח
  • כשהמים רותחים מכניסים את פרוסות תפוחי האדמה ל 2 דקות בישול
  • מורידים מהאש ומעבירים למסננת.
  • מכינים את בלילית הטמפורה –
  • מערבבים את כל המצרכים עם מטרפה – נוצרת תערובת כמו טחינה סמיכה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק (אם נשאר השמן שטיגנתם בו את הסופגניות זה גם מעולה )
  • טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומעבירים לשמן
  • מטגנים עד להזהבה יפה של הצ’יפסים
  • מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
  • מגישים לשולחן – אפשר להכין פלאפל כמובן ! כאן מתכון לפלאפל קלאסי 

צ’יפס מתנפח – מתכון לצ’יפס מתנפח של דוכני פלאפל

מתכונים לחנוכה מאגר המתכונים

מתכונים לכל הלביבות שלי 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments