פשטידת תירס מקלחי תירס טרי,
בשילוב של גבינות ועוד מרכיבים מפתיעים,
שיוצרים פשטידה טעימה וקלה להכנה,
שהיא גם לייט וגם ללא גלוטן .
פשטידה שמתאימה לארוחות צמחוניות ,
לשומרים על המשקל, ולכאלה שאינם אוכלים גלוטן .
בתקופה האחרונה, מגיעות אלי המון בקשות מגולשים למאפים ללא גלוטן.
כשפנו אלי מיוניליוור לפתח מתכון עבור פתית ,
קצת נבהלתי מהרעיון לפתח מתכון
למוצר שהוא קרקר ותיק וידוע
שבדרך כלל מזוהה עם ממרחים, וסלטים.
מה כבר אפשר להכין איתו?
תתפלאו אבל המון. למשל תחתית לפשטידות .
קרקר אחד של פתית תירס מכיל 26 קלוריות, כך שיכול להתאים למתכוני לייט.
כשראיתי את המוצר של פתית תירס ללא גלוטן,
מיד חשבתי על מאפה שאשלב בו את הקרקרים.
השתמשי בקרקרים כתחתית לפשטידה במקום בצק (חוסך זמן וקלוריות מיותרות )
ופירורים מעל הפשטידה שיצרו קראנציות נעימה,
יצאה פשטידה מושלמת.
קלה להכנה ומהירה תוך פחות משעה ויש לכם פשטידה.
המצרכים- לפשטידה בתבנית 20/20
2 קלחי תירס טרי או 2 כוסות תירס קפוא
3 בצלים פרוסים
כף חמאה
2 כפות קמח תירס
כוס חלב
3 ביצים
1/4 כוס חלב
3 כפות שמנת מתוקה
100 גר' גבינות קשות מגורדות – פרמזן, גאודה, עיזים, צהובה (מה שיש במקרר)
חופן בצל ירוק או עירית קצוצה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מעט אורגנו יבש
קורט אגוז מוסקט מוגרר
מלח, פלפל שחור
6 קרקרים של פתית בטעם תירס – ללא גלוטן
הוראות הכנה-
חותכים את גרעיני התירס מהקלחים.
מעבירים לסיר עם מים רותחים,לבישול של כרבע שעה.
מסננים, מקררים ומניחים בצד.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל בכף חמאה עד להזהבה יפה.
משלבים את קמח התירס וכוס החלב.
מערבבים היטב לעוד כ- 1-2 דקות בישול עד להסמכה קלה.
מעבירים מחצית מגרעיני התירס למעבד מזון(בלנדר מוט),
מוסיפים רבע כוס חלב וטוחנים למחית חלקה.
מעבירים לקערה את גרעיני התירס השלמים,
מסננים את תערובת התירס הטחון , לתוך הקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים- ביצים, תערובת בצל, גבינות עשבי תיבול ותבלינים.
מערבבים לתערובת אחידה.
מרפדים תבנית בקרקרים של פתית התירס.
מעבירים את התערובת מעל הקרקרים, מפוררים עוד 1-2 קרקרים מעל התערובת .
משטחים מעט ומכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות לכ- 40 דקות.
מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת
פשטידת תירס ללא גלוטן בשילוב פתית
לייט, טעים ובריא !
תכינו זה נפלא !
כאן תמצאו עוד מתכונים ללא גלוטן