פשטידת פטנט זריזה וטעימה עם מלא תרד וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי פשטידה פשוט מעולה !

עלי פילו מקווצים יחד עם תרד וגבינות בקלי קלות.

ללא כמויות של שמן ,לא מורחים את העלים בשומן.

העבודה ממש קלה ופשוטה.

טעימה ממש , כל האורחים התלהבו.

חוסלה במהירות והאורחים פשוט השתגעו.

הכנתי אותה ספונטני ממצרכים שהיו לי במקרר.

הוצאתי בצק פילו מצונן של שמרית –

היחיד שאני משתמשת ונמצא אצלי תמיד במקרר לשימוש מיידי.

אין צורך להפשיר כך שמיד אפשר להכין מאפים.

עוד הייתה לי אריזה של תרד טרי וגבינות תמיד יש לי במגירה.

הכנתי את הגבינות בקערה ומיד נגשתי לעבודה

המצרכים-

אריזה עלי פילו של שמרית

קוביה 250 גר’ גבינה פטה או גבינה בולגרית או צפתית – מה שיש

אפשר לערבב גם קצת גבינה עיזים

אני שמתי 50 גר’ פטה עיזים בנוסף

200 גר’ גבינה צהובה חתוכה או מגורדת

חבילה גדולה של עלי תרד טרי (או מנגולד)

ביצה

חצי כוס חלב

3 כפות שמן זית

רבע כוס שמנת מתוקה /לבישול

אופן ההכנה –

שוטפים את עלי התרד ,מסננים וקוצצים .

מפוררים את הגבינות

פותחים עלה אחד של פילו ומפזרים בריפרוף – חופן מכל דבר-

תרד,גבינה מלוחה וגבינה צהובה.

מקווצים את הדף בצורת אקורדיון .

מניחים בתבנית עגולה -קוטר 26-28.

לאחר שכל הדפים מוכנים .

מערבבים את הביצה עם חלב שמן ושמנת .

שופכים מעל המאפה .

ממתינים 10 דקות ואז מכניסים לתנור 175 מעלות אפייה של כ- 40-50 דקות עד שהמאפה זהוב היטב.

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
4 months ago

אפשר שמנת רגילה (חמוצה ) במקום שמנת מתוקה ?