פשטידת בשר מופלאה מבצק פילו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פשטידת בשר מבצק פילו – פשוט חלום

מאפה פילו במלית בשר עסיסית – מתפצפץ בפה פשוט מופלא.

בתחתית ובחלק העליון של המאפה העלים קריספיים מרוחים בשמן.

בפנים השכבות של הבצק מרוחות בשיטה של בורקס מים.

יוצא מאפה נהדר וטעים –

קריספי מבחוץ ורך כמו בצק עלים מבפנים.

פשטידה ממש קלה להכנה

תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם מאפה מושלם ויפייפה !

מאגר מתכוני הבורקס שלי 

המצרכים – 

חבילת עלי פילו שמרית

למריחה על העלים –

קערה 1- ביצה  +1/4 כוס סודה או מים +2 כפות שמן זית

קערה 2 –  1/4 כוס שמן זית

מלית הבשר-

500 גר’ בשר טחון טרי (אפשר עם מעט שומן כבש )

2 בצלים קצוצים

חופן מסמרי שקדים מולבנים/צנוברים

חופן חמוציות- לא חובה מי שאוהב

כף חרדל

מלח , פלפל שחור

מעט צ’ילי חריף

אופן ההכנה –

  • מכינים את תערובת הבשר – מטגנים ב- 2 כפות שמן זית את הבצלים הקצוצים
  • מכניסים את הבשר לטיגון ומפוררים עד שכל הבשר נצלה היטב.
  • מעבירים לקערה ומקררים היטב.
  • משלבים תבלינים, ושאר המצרכים של המלית לתוך תערובת הבשר ומניחים בצד.
  • משמנים תבנית מלבנית בינונית (בערך בגודל של עלי הפילו) 20/30  במעט שמן זית ומניחים עלה פילו משומן .
  • משמנים עלה שני ומניחים מעליו כך עושים שכבות עם 4 עלי פילו.
  • מניחים מחצית מהמלית של הבשר מעל העלים שבתבנית
  • טורפים את הביצה עם הסודה/מים והשמן.
  • מניחים על פילו מעל הבשר ומורחים היטב בתערובת הביצה.
  • וכך שוב עוד 3 עלים מעל ומורחים בתערובת הביצה.
  • מניחים שוב את מחצית מלית הבשר הנותרת וממשיכים שוב בעוד 2 שכבות עלים ומריחה של תערובת הביצה.
  • לחלק העליון מורחים עלה בשמן זית ומניחים מעל העלים .
  • ושוב כך מורחים 4 עלים בשמן ומניחים מעל.
  • שכבה אחרונה מורחים בשמן ומפזרים שומשום או קצח .
  • חותכים למנות ומכניסים לאפייה כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב היטב.
  • תענוג של מאפה .

שלל מתכוני בורקס 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments