עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
פשטידת בשר מבצק פילו – פשוט חלום
מאפה פילו במלית בשר עסיסית – מתפצפץ בפה פשוט מופלא.
בתחתית ובחלק העליון של המאפה העלים קריספיים מרוחים בשמן.
בפנים השכבות של הבצק מרוחות בשיטה של בורקס מים.
יוצא מאפה נהדר וטעים –
קריספי מבחוץ ורך כמו בצק עלים מבפנים.
פשטידה ממש קלה להכנה
תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם מאפה מושלם ויפייפה !
מאגר מתכוני הבורקס שלי
המצרכים –
חבילת עלי פילו שמרית
למריחה על העלים –
קערה 1- ביצה +1/4 כוס סודה או מים +2 כפות שמן זית
קערה 2 – 1/4 כוס שמן זית
מלית הבשר-
500 גר’ בשר טחון טרי (אפשר עם מעט שומן כבש )
2 בצלים קצוצים
חופן מסמרי שקדים מולבנים/צנוברים
חופן חמוציות- לא חובה מי שאוהב
כף חרדל
מלח , פלפל שחור
מעט צ’ילי חריף
אופן ההכנה –
- מכינים את תערובת הבשר – מטגנים ב- 2 כפות שמן זית את הבצלים הקצוצים
- מכניסים את הבשר לטיגון ומפוררים עד שכל הבשר נצלה היטב.
- מעבירים לקערה ומקררים היטב.
- משלבים תבלינים, ושאר המצרכים של המלית לתוך תערובת הבשר ומניחים בצד.
- משמנים תבנית מלבנית בינונית (בערך בגודל של עלי הפילו) 20/30 במעט שמן זית ומניחים עלה פילו משומן .
- משמנים עלה שני ומניחים מעליו כך עושים שכבות עם 4 עלי פילו.
- מניחים מחצית מהמלית של הבשר מעל העלים שבתבנית
- טורפים את הביצה עם הסודה/מים והשמן.
- מניחים על פילו מעל הבשר ומורחים היטב בתערובת הביצה.
- וכך שוב עוד 3 עלים מעל ומורחים בתערובת הביצה.
- מניחים שוב את מחצית מלית הבשר הנותרת וממשיכים שוב בעוד 2 שכבות עלים ומריחה של תערובת הביצה.
- לחלק העליון מורחים עלה בשמן זית ומניחים מעל העלים .
- ושוב כך מורחים 4 עלים בשמן ומניחים מעל.
- שכבה אחרונה מורחים בשמן ומפזרים שומשום או קצח .
- חותכים למנות ומכניסים לאפייה כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב היטב.
- תענוג של מאפה .
שלל מתכוני בורקס
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
וגם משתפים בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
Subscribe
Login
0 Comments