פשטידת כרובית לייט עם צ’נקים של בטטה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פשטידת כרובית מופלאה טעימה וקלה להכנה .

לפחות פעם בשבוע אני מכינה פשטידת כרובית כל פעם קצת שונה

ומה שיש לי במקרר נכנס לפשטידה.

הפעם נכנסו לתוך הפשטידה גם כרישה וגם בטטה.

בתוספת עלי זעתר טריים התקבלה פשטידה פשוט שווה.

לייט וטעים זה כאן !

מעט קלוריות והמון טעם

אפשר להכין את הפשטידה כמעט ללא קמח או בכלל בלי .

תבנית מלבנית 20/25 או עגולה 24 מומלץ לרפד בנייר אפייה.

המצרכים-

כרובית קטנה – בינונית מופרדת לפרחים

כרישה

תפוח אדמה חתוך לקוביות

בטטה בינונית חתוכה לקוביות

בצל גדול קצוץ

חופן עלי זעתר או בזיליקום ,פטרוזיליה או כל ירק אחר שאוהבים

מלח , פלפל שחור

2-3 ביצים (תלוי בגודל של הכרובית)

כף גדושה פירורי לחם /קמח ללא גלוטן כשל”פ/לשומרי משקל – אפשר בלי

אופן ההכנה-

  • מבשלים את פרחי הכרובית ,תפוח האדמה וחצי מהכרישה בסיר עם מים עד לריכוך
  • מסננים היטב. קוצצים בסכין חדה ומעבירים לקערה.
  • במחבת נונסטיק , מטגנים במעט שמן זית את הבצל הקצוץ וחצי השני של הכרישה קצוצה.
  • מוציאים לקערה וממשיכים לטגן/לצלות באותה מחבת גם את הקוביות הבטטה כמה דקות עד להזהבה קלה.
  • מוציאים ומניחים גם כן בקערה.
  • מוסיפים את הביצים ,זעתר קצוץ ,פירורי הלחם והתבלינים.
  • משמנים נייר אפייה בתבנית מלבנית ומעבירים את התערובת לתבנית
  • מיישרים ומברישים למעלה בכפית שמן זית.
  • מכניסים לאפייה בתנור 180 מעלות בערך 30-40 דקות עד שרואים שהפשטידה מזהיבה יפה.
  • מחכים מעט שהפשטידה תתקרר ותתייצב ואז חותכים.

פשטידת כרובית ליט עם צ’נקים של בטטה

פשטידות ומלוחים – כל המתכונים 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments