פרסבורגר פרג – קלאסה של עוגה לחובבי הפרג
מתכון לפרסבורגר פרג
מי שאוהב פרג כמוני – העוגה הזאת היא אחת הטובות והמושלמות בעיני.
בצק שמרים דק ופריך עשיר בחמאה כמו שצריך.
והרבה פרג .
עוגת שמרים עם פרג זה השילוב המושלם !
איך מכינים פרסבורגר פרג ?
המצרכים ל- 2 עוגות תבנית מאורכת אינגליש קייק גדולה
3 כוסות קמח
20 גר’ שמרים טריים או 3/4 כף יבשים
4 כפות סוכר
2 חלמונים
גרד מחצי לימון
וניל
כוס חלב
3 כפות שמן
150 גר’ חמאה
חצי כפית מלח
מלית פרג ל 2 עוגות
350 גר’ פרג טחון טרי !!!
כוס ורבע סוכר
כוס וחצי חלב
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל או רום איכותית
75 גר’ חמאה
ביצה
כפית גדושה גרידת לימון
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים או שקדים
אפשר לשלב גם חופן צימוקים
הכנת הבצק-
את השמרים להמיס בכוס עם כפית סוכר ומעט מהחלב.
מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה – קמח מנופה , תערובת שמרים,חלמונים,שמן
וחלב ומתחילים בלישה.
תוך כדי הלישה משלבים את החמאה ושאר המרכיבים.
לשים בין 5-7 דקות עד לקבלת בצק
במרקם רך וגמיש.
אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד חלב.
מכסים את הבצק ומתפיחים כחצי שעה.
מורידים מנפח הבצק – (הוא לא תופח הרבה )
מכסים שוב ומעבירים לקירור ללילה .
מכינים את המלית-
בסיר כבד מניחים פרג,חלב,קורנפלור וסוכר.
מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה,
עד לקבלת מירקם סמיך של דייסה.
מורידים מהאש .
טורפים את הביצה, משאירים מעט ממנה למריחה על העוגות המוכנות
ואת השאר מוסיפים לפרג.
משלבים גם את החמאה ושאר המרכיבים.
מעבירים את המלית לקירור במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי של פחות מחצי ס”מ. כמה שיותק דק.
מורחים מחצית מהמלית על כל המלבן
מגלגלים לכרוכית תוך כדי הידוק.
מניחים בתבנית על נייר אפיה.
מורחים בביצה ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מכניסים לתנור שחיממנו מראש 180 מעלות חצי שעה.
פרסבורגר פרג – זה מושלם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם