פסטייה מרוקאית חגיגית – פסטייה סיגר בדבש.
לקראת החג אני מחפשת רעיונות למנות ראשונות שוות במיוחד.
אחת ממנות הדגל של המטבח המרוקאי העשיר היא הפסטייה.
החלטתי להכין אותה כמנה אישית בצורת סיגר .
מנה משגעת חגיגית וטעימה.
מתאימה כמנת פתיחה נהדרת לחג.
הסיגרים מטוגנים – כי ככה זה הכי טעים , מוגשים בזילוף דבש וזה פשוט מעדן
המצרכים להכנה –
חבילה של עלי סיגר – אני מצאתי דפים מרובעים אך אפשר גם עם עגולים
600-700 גר’ סטייק פרגיות טרי
2 בצלים קצוצים
חופן שומן כבש או בשר כבש (לתיבלון- לא חובה)
חופן צימוקים
חופן חמוציות
4-5 משמשים יבשים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס מסמרי שקדים
1/4 כוס קשיו קצוץ
2 כפות דבש
תבלינים –
חצי כפית קינמון,
מעט אגוז מוסקט
קורט ציפורן
או לחילופין במקום התבלינים – כפית של ראס אל חנות/בהרט דרוזי
מלח ופלפל שחור לפי טעם
להכנת ה”דבק”
רבע כוס קמח + 2-3 כפות מים
איך מכינים פסטייה מרוקאית ?
סיגר מופלא למנה ראשונה
אופן ההכנה-
קוצצים את הפרגיות לקוביות קטנות – מתבלים בתבלינים או בבהרט.
מחממים מחבת טפלון טובה וקולים בה את סוגי האגוזים קלייה קלה .
מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוציאים ומניחים בקערה.
ממשיכים ומטגנים במחבת את שומן הכבש ומוסיפים את קוביות הפרגיות.
מטגנים רק עד לצריבה יפה לא מעבר.
מוציאים לקערה.
משלבים לתוך הקערה את שאר המצרכים והאגוזים הקלויים.
מערבבים לתערובת אחידה.
משהים בצד עד שהתערובת מתקררת.
פותחים את עלה הסיגר ומניחים בקצה כף גדושה מהמלית.
סוגרים לצורת סיגר – נעזרים ב”דבק” של מים וקמח כדי לסגור את הסיגר היטב.
לאחר שמכינים את כל הסיגרים, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים היטב מכל הצדדים.
להגשה מזלפים דבש בכמות נאה ומגישים !
זה מופלא .
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אל תפספסו מנה כזאת מרשימה וטעימה – מהמנות היותר טובות שתכינו !
שנה טובה !
חג שמח !
מתכונים לראש השנה