פנזרוטי הוא מאכל איטלקי ידוע, מככב לעיתים קרובות בתכניות בישול למיניהם.
מוצאם של הפנזרוטי הוא במרכז ובדרום איטליה,
כיסוני בצק שמרים ובתוכם מלית כלשהיא
בדרך כלל המלית מכילה גבינות כמו ריקוטה או מוצרלה, ותוספות של מלוחים או מתוקים.
זה פשוט כל כך טעים שאתם חייבים לנסות ולהכין אותם !
זה בדיוק הזמן – זמן חנוכה וטיגונים להכין אותם.
הכנתי פנזרוטי מתוקים במילוי גבינת ריקוטה מבושמת ברום שאני כל כך אוהבת.
שלבתי גם צימוקי אוכמניות קטנים.
יצא פשוט מושלם.
בצק רך אוורירי, מעט בצק עם מילוי מושלם פשוט נמס בפה.
שווה לנסות,
בואו להכין,
המצרכים לבצק- כ- 25 פנזרוטי
250 ג"ר קמח
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כחצי כוס מים
25 ג"ר חמאה
חצי כפית מלח
ביצה
המילוי-
220 ג"ר ריקוטה
4 כפות סוכר
כפית קורנפלור
גרדת לימון
מעט רום איכותי
חופן צימוקים קטנים או אוכמניות מיובשות
בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש כ- 5 דקות לישה.
מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה.
מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ"מ
קורצים עיגולים עם כוס.
מניחים כפית מילוי במרכז העיגול.
מורחים מעט ביצה בקצוות ומקפלים לצורת סהר .
מניחים בתבנית מקומחת להתפחה של כחצי שעה.
מחממים שמן עמוק במחבת.
מטגנים כדקה מכל צד.
מעבירים לנייר סופג.
מפדרים באבקת סוכר וזוללים.
זה פשוט מושלם !
עוד מאכלים מהמטבח האיטלקי המדהים
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !