פלוט בייגל במלית של תרד וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פלוט הוא מאפה לחם צרפתי, צר וארוך בצורת גליל ,

נקרא פלוט בגלל צורתו הדומה לחליל.

הפלוט עשוי מבצק פוקצ’ה.

מכינים אותו גם ממולא,

מאפה עשיר ומאוד מתאים להגשה במיוחד לשבועות.

 

הוזמנתי להשתתף בסדנא של מיקי שמו שם הוא לימד להכין בצק לפוקצ’ה חלומית.

וכמו כן מיקי הכין בסדנא גם פלוט ממולא בגבינות ותרד.

מאפה פשוט מושלם !

 

המתכון לבצק –  מתכון לפוקצ’ות של מיקי 

ק”ג קמח לחם

20 גר’ שמרים טריים

כ- 600 מ”ל מים או יותר  (2 1/2 כוסות)

כף מלח (20 גר’)

30 מ”ל שמן זית (3 כפות)

המצרכים למלית –

500 גר’ עלי תרד שטופים קצוצים גס

250 גר’ גבינה לאפייה מפוררת

1/2 גביע גבינה לבנה

125 גר’ פטה עיזים/רגילה מפוררת

מעט מלח פלפל שחור

מערבבים את המצרכים יחד לתערובת אחידה.

 

אופן הכנת הבצק –

מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה. לשים במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח, מים – 2 ורבע כוסות תחילה ובמידת הצורך מוסיפים עוד.

משלבים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד כ- 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק אם יש צורך מוסיפים מים, ככל שתוסיפו יותר מים ההידרצייה תגדל ,הבצק אומנם יהיה פחות נוח לעבודה ,אבל הפוקצ’ות יצאו אווריריות ותפוחות.

מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.

בשלב הזה מומלץ להכניס למקרר לילה או כמה שעות לפחות.

מוציאים את הבצק , מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי 7-8 כדורים.

מניחים בתבנית משומנת להתפחה כשעה לפחות.

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

פותחים בעזרת ידיים לחות את הבצק למלבן גדול אפשר להעזר גם במערוך.

מניחים את המלית לאורך המלבן וסוגרים את הבצק מעל לצורת גליל.

מיקי מכין את הפלוט בסדנא

 

פלוט ממולא תרד וגבינות

פלוט תרד וגבינות של מיקי שמו – המתכון כאן http://matanot-ktanot.co.il/%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%98-%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%93-%D7%95%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA/

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שני, 27 במאי 2019

 

מיקי שמו מכין פלוט

פלוט – לחם ממולא בתרד וגבינות של מיקי שמורוצים מתכון ?

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שני, 27 במאי 2019

ואני תלמידה טובה –

 

מניחים על נייר אפייה – חורצים מעט את הבצק בעזרת סכין .

מברישים בשמן זית .מתפיחים כחצי שעה ומכניסים לאפייה 30-40 דקות.

כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים בשמן זית ומגישים חם חם !

מאפה מושלם לאירוח

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments