מיני פיתות זעתר זריזות ומהירות על מחבת
מתכון הכי קל בעולם ויש לכם מיני פיתות קטנטנות לנגב את החומוס.
בסוף השבוע נשארתי בלי פיתות בפריזר.
התחשק לנו בערב ארוחת חומוס
תוך פחות משעה עמדו מיני פיתות משגעות עם זעתר ושמן זית והריח מתפזר בכל הבית כמו במאפיות של יפו.
צלחת מלאה בפיתות חמות, קטנות וטעימות שמכינים בקלות
מתובלות בזעתר ריחני תענוג .
מיני פיתות זעתר זריזות על מחבת
המצרכים –
לבצק –
1/2 ק”ג קמח רגיל או קמח פיצה
כוס ושליש – 300 מ”ל מים
כף שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפות כפות שמן זית
כפית מלח- 10 גר’
אפשר לשלב עלי זעתר טריים בתוך הבצק – אם יש לכם בגינה
תערובת למרוח על הפיתות –
1/3 כוס שמן זית
כף תבלין זעתר
ועוד קצת זעתר לפיזור
אופן ההכנה –
את מרכיבים הבצק נשים במיקסר נלוש לישה איטית 10 דקות
נתפיח במקום חמים בחורף (אני שמה את הבצק עטוף בקערה בתנור לא דלוק
ובקרקעית קערה עם מים רותחים) לאחר כחצי שעה הבצק תופח.
לחלק לכ – 15 כדורים – יוצא פיתות בינונית .
- מערבבים בקערית את השמן עם כף זעתר.
- פותחים ומרדדים את הכדורים לעובי ס”מ +
- מחממים מחבת רחבה עם מכסה סגור על אש גבוהה
- מברישים אותם בשמן עם הזעתר
- מניחים את הפיתות על המחבת (כל פעם 2 או 3 כמה שנכנס על המחבת ) וסוגרים עם המכסה.
- אחרי דקה וחצי הופכים לעוד 10 שניות לצד שני ומוציאים.
- מפזרים עוד מעט זעתר מעל הפיתות.
מתכונים מהירים וקלים
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !