

פיתה טחינה – מתכון קל ופשוט .
בימי הפסח מחפשים כל מיני תחליפים ללחמים הרגילים .
אז הנה מתכון נהדר וקל קל להכנה
תחליף לפיתה דל קלוריות וגם ללא גלוטן וממש פשוט להכין אותו.
טורפים את המצרכים -זה לוקח בערך חצי דקה ועוד 2 דקות במיקרו זהו ,
נוצרת פיתה טחינה שווה בהחלט שאפשר אפילו לחצות אותה ולהכין כריך שווה ומגרה.
המרכיבים למתכון הם ממש זמינים ונמצאים במטבח שלכם –
מה שמומלץ במתכון להשתמש בטחינה איכותית ומשובחת –
אני משתמשת בטחינה ירושלים – טחינה גולמית מסורתית ,איכותית ביותר
כאן תוכלו לקרוא מה היא מכילה וכיצד מכינים אותה – טחינה ירושלים
איך מכינים פיתה טחינה ?
ממש בזריזות
מה צריך להכין ? – קערת חרס או זכוכית בקוטר 12 ס”מ
המצרכים – לפיתה אחת
ביצה
רבע כפית סילאן
כף גדושה טחינה גולמית איכותית (השתמשתי בטחינה ירושלים)
כף וחצי מים
קורט של אבקת אפייה (1/8 כפית)
ההכנה –
- טורפים את הביצה עם הסילאן והטחינה היטב משלבים את המים ואבקת האפייה
- מערבבים עם מטרפה לתערובת אחידה וחלקה
- לוקחים קערה בקוטר 12 ס”מ קערת חרס או זכוכית שאפשר להכניס למיקרו.
- משמנים אותה ממש מעט עדיף להבריש או ספריי, מעבירים את התערובת לקערה.
- מכניסים למיקרו ל- 2 דקות
- מוציאים ומניחים כמה דקות לקירור .
נוח לחצות אותה ולהכין סנדויץ מושלם .
פיתה טחינה – גם כשרה לפסח, גם לייט ,בריא וטעים !
כאן הכנתי גם סרטון הכנה קצר – בו תוכלו לראות איך בדיוק הכנתי
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מתכונים לפסח
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.