פיש אנד צ’יפס ופוטטוס בייתיים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פיש אנד צ’יפס

מאכל מאוד אהוב , מוגש היום כמנת פתיחה ונישנוש כמעט בכל אירוע.

את הציפוי החלפתי במקום להשתמש בקמח רגיל או פירורי לחם השתמשתי בקמח תפוחי אדמה.

התוצאה נהדרת ! לטעמי עם קמח תפוחי האדמה טעים ומוצלח יותר.

כמה פשוט – ככה טעים.

יוצא רך ופריך ועם תוספת של צ’יפס או פוטטוס ביתיים זאת פשוט ארוחה נהדרת.

המצרכים – (כדאי להכפיל כמויות כי זה נחטף כנישנוש מהצלחת…)

1/2 קילו פילה מוסר או כל פילה דג בשרני -נסיכת הנילוס

1 ביצה

1/3 כוס קמח תפוחי אדמה

מלח

פלפל

לימון

אופן ההכנה-

להשרות את הדג כשעה במי מלח.

לחתוך אותו לרצועות דקות. לטפטף מעט לימון.

הכנת הציפוי-

לטרוף היטב ביצה עם קמח תפוחי אדמה , להוסיף תבלינים.

להניח את רצועות הדג בתערובת.

לחמם שמן במחבת לא חייבים טיגון עמוק, כמו שמטגנים שניצלים.

סופג הרבה פחות שמן משניצלים.

לטגן את רצועות הדג המצופות עד להזהבה יפה משני הצדים.

להניח על נייר סופג.

להגיש לצד צ’יפס או פוטטוס בייתיים. ורוטבים.

פשוט מעדן!

להכנת פוטטוס ביתיים-

קחו תפוחי אדמה בינוניים . שיטפו היטב את הקליפה ,

הכניסו למיקרו כל תפוח (שלם) לכ-2 דקות.

אפשרות נוספת לבשל את תפוחי האדמה שלמים במים כרבע שעה.

חלקו את תפוח האדמה ל6-4 פלחים.

התיבול הוא -שמן זית מלח ,פלפל, פפריקה מתוקה ,מעט צ’ילי או פפריקה חריפה.

אפשר לתבל בתבלינים אחרים שאוהבים.

מכניסים לתנור לכ-20 דקות ומגישים !

בתאבון!

במקום לאפות אפשר גם לטגן בשמן עמוק !

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments