רעיון להכנת פיצה קלה קלה להכנה, ממש פינוק לארוחת ערב .
ממש פיצה למתחילים – לא צריך שום מיומנות !
מה שכיף בהכנת הפיצה הזאת , שלא צריך לדייק, ואפשר לשלב כל מה שבא לכם,
או מה שנמצא במקרר.
בפיצה שילבתי בצל סגול, בולגרית ופטריות, אפשר לשלב מה שאוהבים – זיתים ,תירס, חצילים ועוד.
הרעיון של הפיצה –
לוקחים חתיכות בצק פיצה , זורקים בתחתית התבנית ומסדרים פרי סטייל….
מעל משלבים את כל התוספות שאוהבים פלוס גבינות טובות,
מכינים רוטב עגבניות , מניחים מעל התוספות ומכניסים לאפייה.
לקראת סוף האפייה, מפזרים פתיתי מוצרלה טרייה ומעט פרמזן.
תגידו יש יותר טוב מזה ?
איך מכינים פיצה בקלי קלות ?
תבנית עגולה של פשטידה קוטר 28
250 ג"ר קמח
כפית שמרים יבשים
כף שמן זית
כפית סוכר
כ- 1/2 כוס מים או יותר
1/2 כף מלח
לרוטב- (אפשר להשתמש ברוטב פיצה מוכן !)
קופסה קטנה עגבניות חתוכות דק
1-2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
מלח,פלפל,
מעט שבבי צ'ילי חריף
חופן נדיב עלי בזיליקום טריים
תוספות ציפוי- כיד הדימיון
בצל סגול פרוס
סלסלת פטריות טריות
מוצרלה טרייה
פרמזן מגורדת
אופן ההכנה-
הבצק-
מניחים קמח מנופה במיקסר ,מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהמלח ומתחילים בלישה.
בזמן הלישה , אם צריך להוסיף עוד מים מוסיפים.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש ומעט דביק.
משלבים את המלח לקראת סוף הלישה . כל הלישה 5 -6 דקות בערך.
מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.
מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד להכנה.
מכינים את הרוטב-
בסיר מניחים שמן זית ושום, משלבים את קופסת העגבניות.
מוסיפים את התבלינים היבשים.
מבשלים את הרוטב כ- 10 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש.
קוצצים את הבזיליקום הטרי ומשלבים לרוטב.
מקררים את הרוטב.
הרכבת הפיצה-
משמנים את התבנית בכף שמן זית.
חותכים את הבצק לקוביות ומניחים בצורה חופשית בתחתית התבנית.
מניחים מעל קוביות הבצק את התוספות הרצויות – פרוסות בצל,פטריות וגבינה בולגרית.
מכסים ברוטב העגבניות העשיר , מניחים קצת להתפחה של כרבע שעה.
ומכניסים לאפיה לתנור מחומם 180 מעלות כחצי שעה.
כל השלבים של הפיצה בתמונות –
מוציאים את המאפה ומפזרים גבינת מוצרלה ופרמזן מגורדת ומחזירים לאפייה של כ- 5 דקות.
זהו מוכן !
לחתוך משולשים ולהנות מכל ביס 🙂
רוצים להכין פיצה קלאסית ?
משטחים את הבצק דק מסדרים רוטב ותוספות ונותנים התפחה קלה.
אופים ללא הגבינה ורק בשלב הסופי כ 2 דקות לפני סיום משלבים את הגבינה
מתכון לפיצה קלאסית מופלא !
אצלנו בבית מכינים פיצה כמעט על בסיסי שבועי המאכל שכולם ממש אוהבים
– אפשר ורצוי להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא/לבן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !