מתכון לפיצה – המדריך המלא להכנת פיצה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_6814

רעיון להכנת פיצה קלה קלה להכנה, ממש פינוק לארוחת ערב . 

ממש פיצה למתחילים – לא צריך שום מיומנות !

 

מה שכיף בהכנת הפיצה הזאת , שלא צריך לדייק, ואפשר לשלב כל מה שבא לכם,

או מה שנמצא במקרר.

 

בפיצה  שילבתי בצל סגול, בולגרית ופטריות, אפשר לשלב מה שאוהבים – זיתים ,תירס, חצילים ועוד.

 

הרעיון של הפיצה –

לוקחים חתיכות בצק פיצה , זורקים בתחתית התבנית ומסדרים פרי סטייל….

מעל משלבים את כל התוספות שאוהבים פלוס גבינות טובות, 

מכינים רוטב עגבניות , מניחים מעל התוספות ומכניסים לאפייה.

לקראת סוף האפייה, מפזרים פתיתי מוצרלה טרייה ומעט פרמזן.

תגידו יש יותר טוב מזה ?

IMG_6839

איך מכינים פיצה בקלי קלות ? 

תבנית עגולה של פשטידה קוטר 28

 

250 ג"ר קמח 

כפית שמרים יבשים

כף שמן זית

כפית סוכר

כ- 1/2 כוס מים או יותר

1/2 כף מלח

לרוטב-   (אפשר להשתמש ברוטב פיצה מוכן !)

קופסה קטנה עגבניות חתוכות דק

1-2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

מלח,פלפל,

מעט שבבי צ'ילי חריף

חופן נדיב עלי בזיליקום טריים

 

תוספות ציפוי- כיד הדימיון

בצל סגול פרוס

סלסלת פטריות טריות

מוצרלה טרייה

 פרמזן מגורדת

 

אופן ההכנה-

הבצק-

מניחים קמח מנופה במיקסר ,מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהמלח ומתחילים בלישה.

בזמן הלישה , אם צריך להוסיף עוד מים מוסיפים.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש ומעט דביק.

משלבים את המלח לקראת סוף הלישה . כל הלישה 5 -6 דקות בערך.

מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.

מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.

אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד להכנה.

 

מכינים את הרוטב-

בסיר מניחים שמן זית ושום, משלבים את קופסת העגבניות.

מוסיפים את התבלינים היבשים.

מבשלים את הרוטב כ- 10 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש.

קוצצים את הבזיליקום הטרי ומשלבים לרוטב.

מקררים את הרוטב.

IMG_6688  13313868_1117261225000566_1928514237_o (1)

הרכבת הפיצה-

משמנים את התבנית בכף שמן זית.

חותכים את הבצק לקוביות ומניחים בצורה חופשית בתחתית התבנית.

מניחים מעל קוביות הבצק את התוספות הרצויות – פרוסות בצל,פטריות וגבינה בולגרית.

מכסים ברוטב העגבניות העשיר , מניחים קצת להתפחה של כרבע שעה.

ומכניסים לאפיה לתנור מחומם 180 מעלות כחצי שעה.

 

כל השלבים של הפיצה בתמונות –

 

 IMG_6697

IMG_6714 IMG_6732

 IMG_6741

IMG_6743

מוציאים את המאפה ומפזרים גבינת מוצרלה ופרמזן מגורדת ומחזירים לאפייה של כ- 5 דקות.

 

זהו מוכן !

לחתוך משולשים ולהנות מכל ביס  🙂

IMG_6811

IMG_6814

IMG_6817  

 

רוצים להכין פיצה קלאסית ?

משטחים את הבצק דק מסדרים רוטב ותוספות ונותנים התפחה קלה.

אופים ללא הגבינה ורק בשלב הסופי כ 2 דקות לפני סיום משלבים את הגבינה 

 

מתכון לפיצה קלאסית מופלא !

אצלנו בבית מכינים פיצה כמעט על בסיסי שבועי המאכל שכולם ממש אוהבים 

– אפשר ורצוי להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא/לבן 

 

עוד מתכונים מהמטבח האיטלקי 

 

חזרה לדף הראשי !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

 

תגובות

תגובות