פילה דג בתנור ברוטב חמאת עגבניות שרי וניוקי – מנה מופלאה כמו במסעדה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פילה דג טרי בתנור ברוטב חמאת עגבניות שרי וניוקי – מנה מופלאה כמו במסעדה

רוצים להכין פינוק לכל למשפחה ממש בקלי קלות ?

אז המנה הבאה רק נראית מסובכת והיא ממש לא.

מצטיידים בדג אמנון טרי מהדגאי שלכם – חשוב מאוד רק דג טרי !

ובמיוחד בימים אלה לחזק את חנויות הרחוב שזקוקות לקניות שלנו !!!

קצת חמאה ,עגבניות וניוקי בייתי (או להשתמש בקנוי).

מנה של מסעדה אצלכם על השולחן.

ביס מעלף של ניוקי בחמאת עגבניות שרי צבעוניות ומעליו פילה דג צרוב ממש מנה מושלמת !

השבוע הכנתי את המנה עם דג אמנון טרי שקניתי ישירות מחנות הדגים שלי

מזמינה בטלפון והפילטים מוכנים וארוזים רק לבוא ולאסוף .

ולמה חשוב לקנות דג אמנון טרי ?

קודם כל הטעם – שונה לגמרי מקפוא – זה ברור לכם …

בדג טרי נשמרים כל הערכים התזונתיים החשובים שנעלמים ברגע שקונים קפוא.

דג אמנון טרי מכיל ויטמין D בכמות שעולה על הצריכה היומית המומלצת !

אז לפחות פעם בשבוע מומלץ לצרוך אמנון טרי !

דג זמין ויחסית זול והטעם פשוט מושלם !

מאגר מתכוני הדגים  שלי

בואו להכין ,

המצרכים –

3-4 פילטים של דג אמנון טרי

כ- 250-300 גר' אריזה קטנה של עגבניות שרי בצבעים

3 עגבניות גדולות אדומות בשלות

2-3 שיני שום פרוסות

10 עלי בזיליקום גדולים טריים

50 גר' חמאה (למי שרוצה פרווה – בשמן זית)

מלח , פלפל שחור

(אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף)

ניוקי בייתי או להשתמש בניוקי מוכן – יש בכל סופר.

מצרכים להכנה הניוקי-

2 תפוחי אדמה בינוניים

חלמון

מלח ,פלפל שחור

כחצי כוס קמח פסטה (עדיף אבל אפשר גם רגיל בתוספת כף סולת)

הכנת הניוקי –

  • מבשלים או אופים את תפוחי האדמה לריכוך.

אם מבשלים מניחים במסננת ומקרר היטב.

  • מרסקים למחית חלקה.
  • מוסיפים חלמון ומלח,פלפל.
  • מערבבים עם הקמח – אם יש צורך מוסיפים עוד ממש טיפונת קמח -עד שמקבלים בצק רך מעט דביק.
  • מקררים כרבע שעה
  • על משטח מקומח יוצרים נחשים וחותכים לפרוסות
  • מחממים מים בסיר ומבשלים את הניוקי 1-2 דקות עד שצפים
  • מוציאים למסננת.

הכנת הדג-

  • מחממים חמאה במחבת(אש בינונית לא גבוהה) ומשלבים את השום
  • טוחנים את העגבניות הבשלות במעבד מזון(מוט בלנדר) למחית חלקה ומשלבים לתוך החמאה והשום.
  • מוסיפים גם את עגבניות השרי מומלץ לחתוך אותם לחצי.
  • חותכים גם את הבזיליקום מוסיפים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • מבשלים 3-4 דקות
  • מעבירים את הרוטב של העגבניות יחד עם הניוקי המוכן,לכלי הגשה שנכנס גם לתנור.
  • מכניסים לתנור מחומם על 200 מעלות ל- 10 דקות.
  • בינתיים מכינים את הפילטים של הדג.
  • מחממים מעט שמן במחבת עד שהיא ממש לוהטת.
  • מניחים את הפילטים של הדג על הצד של העור וצורבים היטב.
  • כדי שהדג לא יתכווץ בזמן הצריבה, מניחים סיר כבד מעל הדג ולוחצים.
  • המטרה לתת צריבה טובה לדג מהצד של העור .
  • לאחר שצרבנו את הדגים מניחים אותם על מצע העגבניות ומכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות בדיוק.
  • מגישים מיד.

וואו מנה מעלפת !

מבחר ענק של מתכוני הדגים  שלי

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

" התפריט היומי" 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

וגם כאן עוד קבוצת ווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

תגובות

תגובות