פילה דג בתנור ברוטב חמאת עגבניות שרי וניוקי – מנה מופלאה כמו במסעדה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פילה דג טרי בתנור ברוטב חמאת עגבניות שרי וניוקי – מנה מופלאה כמו במסעדה

רוצים להכין פינוק לכל למשפחה ממש בקלי קלות ?

אז המנה הבאה רק נראית מסובכת והיא ממש לא.

מצטיידים בדג  טרי  – חשוב מאוד רק דג טרי !

קצת חמאה ,עגבניות וניוקי בייתי (או להשתמש בקנוי).

מנה של מסעדה אצלכם על השולחן.

ביס מעלף של ניוקי בחמאת עגבניות שרי צבעוניות ומעליו פילה דג צרוב ממש מנה מושלמת !

מאגר מתכוני הדגים  שלי

בואו להכין ,

המצרכים –

3-4 פילטים של דג טרי – אמנון/לברק /דניס

כ- 250-300 גר’ אריזה קטנה של עגבניות שרי בצבעים

3 עגבניות גדולות אדומות בשלות

2-3 שיני שום פרוסות

10 עלי בזיליקום גדולים טריים

50 גר’ חמאה (למי שרוצה פרווה – בשמן זית)

מלח , פלפל שחור

(אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף)

ניוקי בייתי או להשתמש בניוקי מוכן – יש בכל סופר.

מצרכים להכנה הניוקי-

2 תפוחי אדמה בינוניים

חלמון

מלח ,פלפל שחור

כחצי כוס קמח פסטה (עדיף אבל אפשר גם רגיל בתוספת כף סולת)

הכנת הניוקי –

  • מבשלים או אופים את תפוחי האדמה לריכוך.

אם מבשלים מניחים במסננת ומקרר היטב.

  • מרסקים למחית חלקה.
  • מוסיפים חלמון ומלח,פלפל.
  • מערבבים עם הקמח – אם יש צורך מוסיפים עוד ממש טיפונת קמח -עד שמקבלים בצק רך מעט דביק.
  • מקררים כרבע שעה
  • על משטח מקומח יוצרים נחשים וחותכים לפרוסות
  • מחממים מים בסיר ומבשלים את הניוקי 1-2 דקות עד שצפים
  • מוציאים למסננת.

הכנת הדג-

  • מחממים חמאה במחבת(אש בינונית לא גבוהה) ומשלבים את השום
  • טוחנים את העגבניות הבשלות במעבד מזון(מוט בלנדר) למחית חלקה ומשלבים לתוך החמאה והשום.
  • מוסיפים גם את עגבניות השרי מומלץ לחתוך אותם לחצי.
  • חותכים גם את הבזיליקום מוסיפים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • מבשלים 3-4 דקות
  • מעבירים את הרוטב של העגבניות יחד עם הניוקי המוכן,לכלי הגשה שנכנס גם לתנור.
  • מכניסים לתנור מחומם על 200 מעלות ל- 10 דקות.
  • בינתיים מכינים את הפילטים של הדג.
  • מחממים מעט שמן במחבת עד שהיא ממש לוהטת.
  • מניחים את הפילטים של הדג על הצד של העור וצורבים היטב.
  • כדי שהדג לא יתכווץ בזמן הצריבה, מניחים סיר כבד מעל הדג ולוחצים.
  • המטרה לתת צריבה טובה לדג מהצד של העור .
  • לאחר שצרבנו את הדגים מניחים אותם על מצע העגבניות ומכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות בדיוק.
  • מגישים מיד.

וואו מנה מעלפת !

מבחר ענק של מתכוני הדגים  שלי

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

וגם כאן עוד קבוצת ווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

אני חייבת לנסות את זה , נראה מושלם , ישלכם את הדברים הכי טעימים שראיתי