פילה דג טרי בתנור ברוטב חמאת עגבניות שרי וניוקי – מנה מופלאה כמו במסעדה
רוצים להכין פינוק לכל למשפחה ממש בקלי קלות ?
אז המנה הבאה רק נראית מסובכת והיא ממש לא.
מצטיידים בדג טרי – חשוב מאוד רק דג טרי !
קצת חמאה ,עגבניות וניוקי בייתי (או להשתמש בקנוי).
מנה של מסעדה אצלכם על השולחן.
ביס מעלף של ניוקי בחמאת עגבניות שרי צבעוניות ומעליו פילה דג צרוב ממש מנה מושלמת !
מאגר מתכוני הדגים שלי
בואו להכין ,
המצרכים –
3-4 פילטים של דג טרי – אמנון/לברק /דניס
כ- 250-300 גר’ אריזה קטנה של עגבניות שרי בצבעים
3 עגבניות גדולות אדומות בשלות
2-3 שיני שום פרוסות
10 עלי בזיליקום גדולים טריים
50 גר’ חמאה (למי שרוצה פרווה – בשמן זית)
מלח , פלפל שחור
(אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף)
ניוקי בייתי או להשתמש בניוקי מוכן – יש בכל סופר.
מצרכים להכנה הניוקי-
2 תפוחי אדמה בינוניים
חלמון
מלח ,פלפל שחור
כחצי כוס קמח פסטה (עדיף אבל אפשר גם רגיל בתוספת כף סולת)
הכנת הניוקי –
- מבשלים או אופים את תפוחי האדמה לריכוך.
אם מבשלים מניחים במסננת ומקרר היטב.
- מרסקים למחית חלקה.
- מוסיפים חלמון ומלח,פלפל.
- מערבבים עם הקמח – אם יש צורך מוסיפים עוד ממש טיפונת קמח -עד שמקבלים בצק רך מעט דביק.
- מקררים כרבע שעה
- על משטח מקומח יוצרים נחשים וחותכים לפרוסות
- מחממים מים בסיר ומבשלים את הניוקי 1-2 דקות עד שצפים
- מוציאים למסננת.
הכנת הדג-
- מחממים חמאה במחבת(אש בינונית לא גבוהה) ומשלבים את השום
- טוחנים את העגבניות הבשלות במעבד מזון(מוט בלנדר) למחית חלקה ומשלבים לתוך החמאה והשום.
- מוסיפים גם את עגבניות השרי מומלץ לחתוך אותם לחצי.
- חותכים גם את הבזיליקום מוסיפים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מבשלים 3-4 דקות
- מעבירים את הרוטב של העגבניות יחד עם הניוקי המוכן,לכלי הגשה שנכנס גם לתנור.
- מכניסים לתנור מחומם על 200 מעלות ל- 10 דקות.
- בינתיים מכינים את הפילטים של הדג.
- מחממים מעט שמן במחבת עד שהיא ממש לוהטת.
- מניחים את הפילטים של הדג על הצד של העור וצורבים היטב.
- כדי שהדג לא יתכווץ בזמן הצריבה, מניחים סיר כבד מעל הדג ולוחצים.
- המטרה לתת צריבה טובה לדג מהצד של העור .
- לאחר שצרבנו את הדגים מניחים אותם על מצע העגבניות ומכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות בדיוק.
- מגישים מיד.
וואו מנה מעלפת !
מבחר ענק של מתכוני הדגים שלי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם כאן עוד קבוצת ווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
אני חייבת לנסות את זה , נראה מושלם , ישלכם את הדברים הכי טעימים שראיתי