פילאף פרגיות תרד ובורגול

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כל הארוחה בסיר אחד -קל מרענן וטעים…

פרגית – חלק מאוד רך ועסיסי , מתאים מאוד להקפצה ולבישול מהיר . ( לא רק על האש).

אני משתדלת לנקות את חתיכות השומן המיותרות .

שילבתי את התרד בתבשיל , מוסיף טעם וניחוח נהדר!

 התרד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם: ויטמין K, A, C, E,

הוא עשיר באבץ, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.

והבורגול שהוספתי אותו בסוף כמובן אחד הדגנים הבריאים שיש -עשיר בסיבים תזונתיים , ויטמינים ומינרלים

הטעם הניטרלי שלו ספח באהבה את הטעמים של התרד והפרגית ויצא מעולה.

אפשר להשתמש בבורגול מלא ( להשיג בחנויות טבע -בעדן טבע יש בתפזורת ).

מצרכים-

4 פרגיות  כ400 ג”ר

1 בצל

1/2 קופסא עלי תרד טריים

1 שן שום קצוצה

3/4 כוס בורגול גס

מלח ,פלפל

אופן ההכנה

נתחיל עם הבורגול ,  אם יש זמן להשרות אפשר להשרות  כשעה, ואז כשתי דקות בישול במי מלח ולסנן.

אם לא השרינו – לבשל במים ומלח כ- 10 דקות לסנן ולהניח בצד.

לחתוך את הפרגיות לקוביות לתבל במלח, פלפל ושום חתוךלהניח בצד.

ןלקצוץ את התרד , להניח במחבת טפלון עם 2 כפות שמן ולטגן כ-10 דקות. להוציא לצלחת בצד.

באותו מחבת לטגן בצל קצוץ בכף שמן זית עד להזהבה קלה.

להוסיף את הפרגיות  ולטגן קלות משני הצדדים.

להחזיר את התרד המטוגן ולהקפיץ עוד כ-3-4 דקות .

להוסיף את הבורגול לערבב היטב , לתקן תיבול אם חסר (מלח,פלפל).להוסיף 2-3 כפות מים ולבשל עוד כ2 דקות.

להגיש מיד – טעים כשזה טרי ! 

בתיאבון!

IMG_9056

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments