![](https://matanot-ktanot.co.il/wp-content/uploads/2015/07/IMG_9056.jpg)
כל הארוחה בסיר אחד -קל מרענן וטעים…
פרגית – חלק מאוד רך ועסיסי , מתאים מאוד להקפצה ולבישול מהיר . ( לא רק על האש).
אני משתדלת לנקות את חתיכות השומן המיותרות .
שילבתי את התרד בתבשיל , מוסיף טעם וניחוח נהדר!
התרד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם: ויטמין K, A, C, E,
הוא עשיר באבץ, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.
והבורגול שהוספתי אותו בסוף כמובן אחד הדגנים הבריאים שיש -עשיר בסיבים תזונתיים , ויטמינים ומינרלים
הטעם הניטרלי שלו ספח באהבה את הטעמים של התרד והפרגית ויצא מעולה.
אפשר להשתמש בבורגול מלא ( להשיג בחנויות טבע -בעדן טבע יש בתפזורת ).
מצרכים-
4 פרגיות כ400 ג”ר
1 בצל
1/2 קופסא עלי תרד טריים
1 שן שום קצוצה
3/4 כוס בורגול גס
מלח ,פלפל
אופן ההכנה–
נתחיל עם הבורגול , אם יש זמן להשרות אפשר להשרות כשעה, ואז כשתי דקות בישול במי מלח ולסנן.
אם לא השרינו – לבשל במים ומלח כ- 10 דקות לסנן ולהניח בצד.
לחתוך את הפרגיות לקוביות לתבל במלח, פלפל ושום חתוך. להניח בצד.
ןלקצוץ את התרד , להניח במחבת טפלון עם 2 כפות שמן ולטגן כ-10 דקות. להוציא לצלחת בצד.
באותו מחבת לטגן בצל קצוץ בכף שמן זית עד להזהבה קלה.
להוסיף את הפרגיות ולטגן קלות משני הצדדים.
להחזיר את התרד המטוגן ולהקפיץ עוד כ-3-4 דקות .
להוסיף את הבורגול לערבב היטב , לתקן תיבול אם חסר (מלח,פלפל).להוסיף 2-3 כפות מים ולבשל עוד כ2 דקות.
להגיש מיד – טעים כשזה טרי !
בתיאבון!