פילאף פרגיות תרד ובורגול

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כל הארוחה בסיר אחד -קל מרענן וטעים…

פרגית – חלק מאוד רך ועסיסי , מתאים מאוד להקפצה ולבישול מהיר . ( לא רק על האש).

אני משתדלת לנקות את חתיכות השומן המיותרות .

שילבתי את התרד בתבשיל , מוסיף טעם וניחוח נהדר!

 התרד מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם: ויטמין K, A, C, E,

הוא עשיר באבץ, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, ונוגדי חמצון.

והבורגול שהוספתי אותו בסוף כמובן אחד הדגנים הבריאים שיש -עשיר בסיבים תזונתיים , ויטמינים ומינרלים

הטעם הניטרלי שלו ספח באהבה את הטעמים של התרד והפרגית ויצא מעולה.

אפשר להשתמש בבורגול מלא ( להשיג בחנויות טבע -בעדן טבע יש בתפזורת ).

מצרכים-

4 פרגיות  כ400 ג"ר

1 בצל

1/2 קופסא עלי תרד טריים

1 שן שום קצוצה

3/4 כוס בורגול גס

מלח ,פלפל

אופן ההכנה

נתחיל עם הבורגול ,  אם יש זמן להשרות אפשר להשרות  כשעה, ואז כשתי דקות בישול במי מלח ולסנן.

אם לא השרינו – לבשל במים ומלח כ- 10 דקות לסנן ולהניח בצד.

לחתוך את הפרגיות לקוביות לתבל במלח, פלפל ושום חתוךלהניח בצד.

ןלקצוץ את התרד , להניח במחבת טפלון עם 2 כפות שמן ולטגן כ-10 דקות. להוציא לצלחת בצד.

באותו מחבת לטגן בצל קצוץ בכף שמן זית עד להזהבה קלה.

אוהבים לבשל? הגיע הזמן להגשים את החלום למטבח מעוצב ומאובזר. עיצוב וייצור מטבחים בהתאמה אישית. לפרטים נוספים הכניסו שם ומספר טלפון:

להוסיף את הפרגיות  ולטגן קלות משני הצדדים.

להחזיר את התרד המטוגן ולהקפיץ עוד כ-3-4 דקות .

להוסיף את הבורגול לערבב היטב , לתקן תיבול אם חסר (מלח,פלפל).להוסיף 2-3 כפות מים ולבשל עוד כ2 דקות.

להגיש מיד – טעים כשזה טרי ! 

בתיאבון!

IMG_9056

תגובות

תגובות