פוקצ’ה קראנצ’ית מבחוץ ורכה מבפנים, עם תוספות, אין אחד שיסרב לה.
פוקצ’ה מפנקת בתוספת פסטו , עגבניות שרי, בצל סגול, פלפל,וזיתי קלמטה .
הבצק – בצק בסיסי של לחם, לחמניות, פוקצ’ות ופיצה.
הבצק מקבל באהבה כל תוספת שאתם אוהבים, בלווי שמן זית , יוצא מושלם.
מצרכים לבצק-
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
6 כפות כפות שמן זית
כ- 3 כוסות מים
1 כף גדושה מלח
מתחילים עם השמרים-
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.
בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .
תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות . לקראת הסוף משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.
אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.
מחלקים את הבצק ל-4 אפשר יותר תלוי בגודל שאתם רוצים.
לפוקצ’ה אחת עם תוספות –
כ- 10 עגבניות שרי חצויות
6 זיתים חתוכים לחצי
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
1/2 פלפל אדום חתוך קוביות
אפשר כמה פרוסות פלפל ירוק חריף למי שאוהב.
כף גדושה רוטב פסטו
שמן זית
אופן ההכנה
לשמן את הבצק במעט שמן זית ולשטח לעיגול , אם רוצים שיצא מדוייק אפשר להניח בתבנית עגולה.
אפשר גם להניח על נייר אפייה, לשמן ידיים ולפתוח את הבצק.
ליצור מעין גומות בבצק.
אפשר להשאיר כך – פוקציה חלקה עם שמן זית ועישבי תיבול.
לפוקצ’יה עם תוספות , למרוח את הבצק בפסטו
את העגבניות הבצל והפלפל לערבב עם כף שמן זית, מעט מלח ופלפל.
לסדר את הירקות מעל הפוקצ’ה. להוסיף את הזיתים.
להניח להתפחה כ- 40 דקות.
לטפטף מעט שמן זית מסביב לבצק ולהכניס לתנור מחומם על 190-180 לכ- 1/2 שעה. או עד להזהבה יפה של המאפה.
הפוקצ’ות ללא התוספות נאפות מהר יותר.
מומלץ להגיש בתוספת גבינה בולגרית , צפתית או פטה עיזים .
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !