פולנטה מתירס טרי בשילוב פטריות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

פולנטה מקלחי תירס טרי אחד המעדנים שיש.

מנה משגעת קייצית וקלה להכנה

 

.

 

אחרי שצפינו בפרק משימת התירס של משחקי השף,

יובל (בני) נכנס למטבח ותוך פחות מחצי שעה פינק אותנו בפולנטה טרייה,

שהוגשה עם פטריות טריות מוקפצות.

שילוב מושלם של טעמים.

ארוחת צמחונית קלילה – לא עמוסה בחמאה ושמנת (כמו במסעדות)

מנה שהיא תענוג צרוף, מיד שלפתי את המצלמה וצילמתי לפני שהמנות נזללו 🙂

התירס עכשיו בשווקים זול וזמין כדאי לרוץ ולהכין.

איך מכינים פולנטה מתירס טרי?

המתכון וההכנה של יובל

מצרכים  – 4 מנות 

5 קלחי תירס טריים

3 כוסות חלב

ככוס מים

מלח , פלפל

כף חמאה (אפשר יותר לנו זה הספיק)

3-4 כפות פרמזן 

 

לפטריות מוקפצות- 

בצל אדום קצוץ

כף חמאה

סלסלת פטריות טריות

שן שום כתושה

מלח פלפל שחור

מכינים את הפטריות – מטגנים את הבצל והשום בחמאה, משלבים פטריות חתוכות.

מקפיצים כמה דקות עד שהפטריות מאבדות מהנפח.

מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.

 

הכנת הפולנטה-

מחממים חלב ומים בסיר כבד.

מפרידים את הגרעינים מקלחי התירס בעזרת סכין חדה.

מכניסים לסיר .

מבשלים כ- רבע שעה .

מוסיפים מעט מלח בבישול.

 

מעבירים את הגרעינים עם מעט מהנוזלים לבלנדר מוט וטוחנים למחית חלקה.

מעבירים את התערובת הטחונה דרך מסננת.

מחזירים לסיר מוסיפים חמאה ומבשלים עוד כ 1-2 דקות ,

בודקים את דרגת הסמיכות ואם חסר נוזלים מוסיפים מהנוזלים שהיו בסיר.

(כאן אפשר לשלב מעט שמנת מתוקה) משלבים 3-4 כפות גבינת פרמזן מגורדת

 

מגישים מנה פולנטה נאה בצלחת פטריות מעל ופרמזן 

מנה מפוארת של מסעדה אצלכם בבית !

פולנטה מקלחי תירס טרי – אין דברים כאלה !!!

תכינו זה נפלא !

 

רוצים להפוך את המתכון לפרווה – טבעוני- מחליפים את החמאה בשמן זית

וחלב במים 

 

 

כאן כל המתכונים הצמחוניים שלי 

 

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments