
אוהבים פלאפל ? אוהבים דגים ? אז למה לא לשלב ביניהם.
הניסיון הצליח, יצאו פלאפלים מצויינים 🙂
שילוב של שני טעמים בקציצה אחת – תערובת חומוס ותבלינים של פלאפל בשילוב עם דג טחון.
שילוב מעניין וטעים.
הטעם של הדג מורגש בקטנה.
יוצאות קציצות פלאפל לתפארת המכילות גם דגים.
מנה צימחונית מצויינת בעלת ערכים תזונתיים מעולים.
המצרכים ל 5 מנות לפחות,
300 ג"ר פילה דג- מוסר,לברק,דניס מה שאוהבים.
כוס וחצי חומוס מושרה במים 24 שעות
5-8 שיני שום
בצל גדול חתוך ל- 4
כוס עלי פטרוזיליה
2 פרוסות לחם רטובות סחוטות (אפשר מלא/שיפון)
כף כמון
ככפית מלח
פלפל שחור
פלפל ירוק חריף
מניחים במעבד מזון את פילה הדג.
קוצצים אותו מעט. משלבים את שאר המרכיבים – חומוס,שום,בצל, לחם, פטרוזיליה ותבלינים.
מלבד הפלפל הירוק, קוצצים אותו לחוד ומוסיפים לאחר מכן.
מעבדים עד לקבלת מירקם אחיד , כשכל המרכיבים קצוצים היטב.
מתקבלת תערובת במירקם של תערובת פאלפל. משלבים את הפלפל החריף – לפי טעם.
מכסים ומכניסים לקירור לספיגת הטעמים.
מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים כדורים ומטגנים עד הזהבה יפה.
מוציאים לנייר סופג.
מגישים חם, חם, בתוספת סלט ,טחינה ומה שאוהבים .
המתכון פורסם במדור שלושה בסיר אחד בעיתון "לאשה "