
פאי פרג מושקע ומיוחד בשילוב מושלם של תפוחים ושכבה של שמנת אפוייה
פשוט אחד הטעימים שהכנתי!
עוגה מושקעת ומיוחדת בשכבות – ממש שכבות של אושר.
כל שכבה תורמת למירקם ולטעם המיוחד של העוגה.
חלום של עוגה לכל אוהבי הפרג והמכורים.
אם הגעתם לכאן סימן שאתם אוהבים פרג.
אצלנו במשפחה המורחבת כולם אוהבים פרג.
אני מכינה המון מתוקים עם פרג.
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני הפרג שלי
השבוע יובל בני חוגג יום הולדת ואני כרגיל שאלתי –
“איזה עוגה להכין לך ליום הולדת? ”
“תעשי לי משהו עם פרג את יודעת שזה מה שאני הכי אוהב”.
חשבתי איך לשדרג את פאי הפרג שאני מכינה קבוע ולהכין אותו חגיגי עם שכבות נוספות.
עגות בשכבות זה ממש תחביב שלי – אני אוהבת לשלב טעמים ומירקמים שונים במיוחד כשזה בא עם בצק פריך ופרג.
פאי הפרג שלי הוא אחד המתכונים הכי אהובים בבלוג.
הכנתי פאי פרג מורכב מ- 4 שכבות והוא משודרג ברפרפת תפוחים מבושלים ומעל שכבה של קרם שמנת .
הביס שמתקבל פשוט מושלם
זאת לא עוגה שמכינים במהירות – לוקח זמן להכין אותה , אבל היא שווה את ההכנה
מה מכינים?
- בצק פריך לטארט
- מלית פרג עשירה וטעימה
- מלית תפוחים
- תערובת שמנת חמוצה
*כוס מדידה אוניברסלית
תבנית טארט מתפרקת משומנת בחמאה – קוטר 25-26
המצרכים
לבצק –
150 גר’ חמאה קרה
2 כוסות קמח (280 גר’)
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
חלמון
שקית סוכר וניל או תמצית
3 כפות חלב
מעט גרד מלימון
המצרכים לפרג-
200 גר’ פרג טחון טרי
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס סולת
כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר’ חמאה
כפית וניל
כפית גרד לימון
כף קמח
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים דק
ביצה +חלבון שנשאר מהבצק
למלית תפוחים-
5 תפוחי גראנד סמיט מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
כפית קורנפלור
גרד לימון
שקית סוכר וניל
לתערובת השמנת-
2 שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר סוכר
מעט וניל
2 ביצים מופרדות
כף קורנפלור
אופן הכנת העוגה –
- מניחים לילה לפני את השמנת החמוצה על נייר במסננת להגרת הנוזלים כך שתיווצר גבינת שמנת.
- מכינים את הבצק – במעבד מזון מניחים את מצרכים הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים על נייר אפייה לעיגול גדול ומרפדים את התבנית של הטארט
- מעבירים לקירור במקרר
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכינים את התפוחים – מבשלים את התפוחים עם הסוכר והוניל, כמה דקות עד שהם מתרככים מעט , מערבבים מים עם קורנפלור ומוסיפים לתפוחים – התערובת מסמיכה מעט. מורידים מוסיפים גרד לימון ומקררים היטב.
- מכינים את תערובת הפרג
- מחממים את החלב עם השמנת ,חמאה ,פרג,סוכר,וסולת ומבשלים כמה דקות, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- מורידים מהאש ומשלבים את הגרד לימון , הקמח והאגוזים. מניחים לקירור מלא.
- מפרידים ביצה – את החלמון מערבבים לתערובת הפרג .מקציפים את 2 החלבונים לקצף יציב ומשלבים לתוך תערובת הפרג.
- מכינים את תערובת השמנת – טורפים בקערה את השמנת החמוצה והמתוקה עם החלמונים,הוניל והקורנפלור.
- מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב ומשלבים את הקצף לתוך השמנת ליצירת קרם אחיד
- מכניסים את התבנית עם הבצק לאפייה של כ- 20 דקות להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור וממלאים בתערובת הפרג.
- מחזירים לאפייה של כ- 10 דקות.
- מוציאים שוב ומסדרים את התפוחים מעל תערובת הפרג ומעל התפוחים מניחים את תערובת השמנת.
- מכניסים לאפייה עוד חצי שעה על 170 ואחר כך מנמיכים ל – 150 לעוד רבע שעה.
מאחסנים בקירור.
עוגה מופלאה
אוהבים ומכורים לפרג ?
מאגר ענק של מתכונים עם פרג
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.