אני מאוד אוהבת לימון , גם במתוקים וגם במאכלים, בישולים וסלטים.
אני משלבת אותו כמעט בכל בצק או קרם שאני מכינה.
כבר הכנתי בעבר עוגת גבינה לימונית עם ציפוי של קארד לימון שיצאה פשוט וואו !
לקראת שבועות החלטתי לשלב עוגת גבינה עם פאי לימון קלאסי.
פאי לימון הוא אחד האהובים עלי וברור שגם עוגות גבינה, שילוב של השניים יצא פצצה …
בצק פאי פריך מעליו מלית של גבינה קטיפתית, מועשרת במסקרפונה,
ומעליה קרם לימון ומרנג שמשלים את הפאי לימון הקלאסי,
ונוצר פשוט ביס מושלם, שכבות של אושר .
המצרכים לבצק-
100 גר’ חמאה
180 גר’ קמח
3 כפות אבקת סוכר
כפית גרד לימון
כפית מיץ לימון
כפית מים קרים
חלמון
מלית הגבינה-
150 גר’ גבינת מסקרפונה
150 גר’ גבינה לבנה 5%-9% מסוננת מנוזלים
חצי מקל וניל או כפית תמצית איכותית
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
רבע כוס שמנת מתוקה
50 גר’ שוקולד לבן
כפית קורנפלור
לקרם לימון-
120 מ”ל מיץ לימון טרי
100 גר’ סוכר (חצי כוס)
שקית וניל
כף גרידה של לימון טרי
75 גר’ חמאה
1 ביצה
2 חלמונים
כף וחצי קורנפלור
למרנג-
החלבונים שנותרו
1/2 כוס סוכר
כפית קורנפלור
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מתחילים בהכנת הבצק-
מניחים בקערה את המצרכים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
משמנים תבנית לפאי קוטר 22 .
מרפדים את התבנית עם הבצק.
מכניסים לקירור.
לאחר קירור של חצי שעה מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 175 כ 15-20 דקות עד להזהבה קלה.
מכינים את קרם הלימון-
בקלחת מערבבים מיץ לימון, גרדת לימון,קורנפלור, סוכר ווניל.
מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
טורפים את הביצים. עורכים השוואת טמפרטורות בין התערובת ומשלבים את הביצים לתערובת הלימון.
ממשיכים לטרוף עוד כ 2 דקות עד להסמכה של הקרם.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
הכנת תערובת העוגה-
מחממים שמנת מתוקה במיקרו. מכניסים את השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה של השוקולד.
מקציפים את הביצים לקצף תפוח ובהיר עם רבע כוס סוכר.
בקערה נפרדת טורפים את הגבינות, הוניל,סוכר הנותר והקורנפלור.
משלבים את השוקולד הלבן לגבינות.
מעבירים את תערובת הגבינות למיקסר עם הביצים וטורפים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה.
שופכים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי ומכניסים לאפייה 150 מעלות כ- 40-50 דקות.
מכינים את המרנג-
מניחים את החלבונים והסוכר בקערה המיקסר. מעבירים את הקערה על בן מארי לחימום עדין של כמה דקות עד שהסוכר נמס.
מקציפים לקצף יציב ונוקשה ולבסוף משלבים את הקורנפלור.
מוציאים את העוגה מהתנור.
משטחים בעדינות את קרם הלימון מעל הגבינה.
מזלפים את המרנג מעל ומכניסים לאפייה של 5-7 דקות נוספות עד שהמרנג נעשה זהוב.
עוגה מהממת חגיגית ומרשימה וכל כך טעימה
אפשרות נוספת – אפשר לוותר על הכנת המרנג ובמקום זאת להקציף את השמנת הנותרת עם 2 כפות מסקרפונה
וניל ו 2 כפות סוכר לקרם עשיר ולזלף מעל קרם הלימון.
תכינו זה פשוט נפלא !
במהלך החג נשלחו אלי תמונות של העוגה מגולשים שהכינו אותה.
אחת מהן פשוט הייתה כל כך יפה ומקצועית – יותר יפה מהמקור…
תודה לטלי דורון שהכינה וצילמה כל כך יפה – פשוט מהממת !