עם מחירים כאלה מופקעים מכינים בבית !מתכון לאוזני המן ועוגיות מבצק פריך אחד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לבצק פריך נמס בפה לאוזני המן ועוד שלל עוגיות,כי אוזני המן מכינים בבית בקלות .

עם מחירים מוגזמים כאלה , לא קונים – בואו תראו כמה קל להכין.

פתחתי הבוקר את העיתון ונדהמתי כשקראתי כמה עולה קילו אוזני המן בקונדיטוריה.

זה פשוט לא יאמן לקחת 150 שקל על קילו אוזני המן שהם גם ככה עם כל הכבוד לקונדיטוריות,עדיין בטעם תעשייתי גם כשהם עולים במחיר כזה.

הכנתי בצק שהוא רב תכליתי ומתאים בול לאוזני המן וגם לעוד שלל עוגיות שוות.

תכינו אותו ותהנו – בצק מדהים ונוח לעבודה והתוצאה מושלמת.

העלתי את אופן ההכנה והמתכון אצלי באינסטגרם ובסטורי ,קיבלתי המון תגובות חמות והתלהבות מאנשים שהכינו ונהנו מהבצק .

עכשיו המתכון גם יהיה מסודר כאן בבלוג.

תשמרו אותו ותשתפו לכם כי זה הבצק שתכינו שוב שוב.

ממליצה לא לשנות כלום ממרכיבי הבצק תכינו בדיוק כמו שכתוב ויצא לכם בצק מושלם .

המצרכים-

800 גרם קמח

כפית אבקת אפייה (כחצי שקית)

2 שקיות סוכר וניל

300 גרם חמאה/נטורינה לפרווה

חצי כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד רבע כוס למי שאוהב בצק מתוק )

חצי כפית מלח

ביצה

חצי כוס שמן

רבע כוס מים

חצי כוס שמנת מתוקה /קרם קוקס/שמנת פרווה

*אני מוסיפה גם קצת גרידה של לימון

אופן ההכנה –

לקערת המיקסר מכניסים את כל המרכיבים היבשים  והחמאה/נטורינה.

מעבדים עם וו גיטרה עד שהתערובת פירורית.

מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים הרטובים- ביצה,שמנת,מים, ושמן.

מעבדים את הבצק רק עד שהוא מתאחד ונעשה לגוש אחד.

מוציאים מהמיקסר ואוספים לבצק אחיד.

בשלב הזה אני מחלקת את הבצק ל- 3 או 4 ומכל חלק יוצרת עוגיות בצורות שונות

אפשר להכין כמובן רק אוזני המן יוצאות בערך 4 תבניות מלאות של תנור .

הכנתי מהבצק אוזני המן ,עוגיות מגולגלות , עוגיות מסוכרות בתוספת קוקוס ועוגיות פרח .

אני מרדדת את הבצק בין 2 דפי נייר אפיה לעובי חצי ס”מ בערך.

וקורצת לאוזני המן עיגולים או עוגיות פרח , או עוגיות מגולגלות ממולאות .

מניחה על נייר אפיה בתבנית התנור ומכניסה את התבנית למקרר לחצי שעה (אפשר יותר ) – שלב חשוב מאוד  להצלחה של העוגיות.

ואז מחממת תנור 170 מעלות ומכניסה לאפייה של כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור עד שהן  מזהיבות )

מילוי פרג לאוזני המן –

חצי כוס פרג טחון

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס חלב

כף חמאה

גרידה מלימון

חצי חלבון

חופן פירורי ביסקויטים טחונים

לבשל פרג+סוכר+חלב+חמאה עד להסמכה קלה להוסיף שאר המרכיבים ולקרר היטב.

מליות אחרות- ממרחי שוקולד – השחר או נוטלה או פרווה

ממרח חלבה עם אגוזים ,ממרח תמרים ואגוזים ועוד.

המלצה – לא להעמיס במילוי של אוזני ההמן כי הן יפתחו לכם !

עוד טיפ לאוזני המן – מומלץ למרוח שוליים בחלבון של ביצה , לפני הסגירה.

לעוגיות קוקוס מסוכרות – מוסיפים לרבע מהבצק חופן נדיב של קוקוס – חותכים לרצועות ומצפים בסוכר.

לעוגיות מכונה – מוסיפים חופן שומשום.

לעוגיות מגולגלות- ממרח תמרים אגוזים וקינמון או כל מילוי אחר .

לעוגיות פרח ריבה – תבחרו ריבה אדומה טובה ואיכותית. טיפ – לפני החיבור לבזוק את הפרח העליון באבקת סוכר.

הבצק מתאים גם להכנת מעמולים (תוסיפו חופן סולת (2-3) כפות וכף מים לבצק )

 

 

חג שמח ומתוק , שמחה ובריאות !

מתכונים לפורים  – חוברת מתכונים לחג הכי מתוק בשנה 

המון מתכונים מהירים וקלים לוחצים כאן

מבחר מתכונים לשבת 

מתנות קטנות האינסטגרם 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי מתעדכן כל יום במתכונים שווים במיוחד – מסמנים בלייק

ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments