עלי מנגולד ממולאים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

עלי מנגולד אהובים עלי במיוחד.

ירק שנמצא כמעט קבוע אצלי במקרר.

המנגולד נותן טעם נהדר ועמוק. במיוחד בבישול וטיגון.

מעולה להוסיף כרקע לתבשילים כתבלין,

ומצויין למילוי.

סיר של ממולאים – מרשים ביופיו ובטעמו.

 

הכנתי עלי מנגולד במילוי של  של אורז, עדשים ובשר.

 

אפשר להחליף את הבשר בכמות נוספת של אורז ועדשים,

כדי להפוך את המנה  לצמחונית/טבעונית.

לעבודה,

 

 

 

המצרכים

2 חבילות עלי מנגולד טריים

1/2 כוס אורז בסמטי

1/4 כוס עדשים שחורות

200 גר' בשר בקר/כבש טחון טרי

1 בצל קצוץ

1/4 כרשה קצוצה

גזר מגורד

מלח, פלפל שחור בנדיבות

מעט קינמון/ בהרט (לא חובה)

 

לרוטב –

בצל קצוץ

עגבניה  בשלה חתוכה לקוביות

קוביות דלורית כחצי כוס

1/4-1/2 כוס  גרגרי חומוס מבושל

2-3 עלי סלק קצוצים 

2 כפות רוטב תמרהינדי

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

מלח,פלפל לפי טעם 

מעט פלפל חריף ( לא חובה )

 

מכינים את התערובת למילוי-

משרים את האורז והעדשים במים כחצי שעה. מסננים 

מניחים בקערה.

משלבים גזר מגורד ותבלינים.

מניחים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל וכרשה.

משלבים את הבשר ומטגנים כמה דקות .

מוסיפים את הבשר לתערובת בקערה ומערבבים היטב.

 

בסיר רחב מטגנים את הבצל ועלי המנגולד הקצוצים.

מוסיפים את העגבניה, החומוס והדלורית.

משלבים את התבלינים ומוסיפים 3/4 כוס מים.

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים. 

מסירים את החלק הלבן העליון מהעלה.

ממלאים בכף גדושה ומגלגלים.

מניחים ברוטב .

לאחר שהסיר מלא מוסיפים עוד כוס מים עד כיסוי.

מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה כשעה.

    

 

בתאבון !

 

 

כל מתכוני הממולאים שלי 

 

חזרה לדף הבית 

תגובות

תגובות