עלי מנגולד אהובים עלי במיוחד.
ירק שנמצא כמעט קבוע אצלי במקרר.
המנגולד נותן טעם נהדר ועמוק. במיוחד בבישול וטיגון.
מעולה להוסיף כרקע לתבשילים כתבלין,
ומצויין למילוי.
סיר של ממולאים – מרשים ביופיו ובטעמו.
הכנתי עלי מנגולד במילוי של של אורז, עדשים ובשר.
אפשר להחליף את הבשר בכמות נוספת של אורז ועדשים,
כדי להפוך את המנה לצמחונית/טבעונית.
לעבודה,
המצרכים
2 חבילות עלי מנגולד טריים
1/2 כוס אורז בסמטי
1/4 כוס עדשים שחורות
200 גר’ בשר בקר/כבש טחון טרי
1 בצל קצוץ
1/4 כרשה קצוצה
גזר מגורד
מלח, פלפל שחור בנדיבות
מעט קינמון/ בהרט (לא חובה)
לרוטב –
בצל קצוץ
עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
קוביות דלורית כחצי כוס
1/4-1/2 כוס גרגרי חומוס מבושל
2-3 עלי סלק קצוצים
2 כפות רוטב תמרהינדי
2 כפות רכז רימונים
2 כפות סילאן
מלח,פלפל לפי טעם
מעט פלפל חריף ( לא חובה )
מכינים את התערובת למילוי-
משרים את האורז והעדשים במים כחצי שעה. מסננים
מניחים בקערה.
משלבים גזר מגורד ותבלינים.
מניחים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצל וכרשה.
משלבים את הבשר ומטגנים כמה דקות .
מוסיפים את הבשר לתערובת בקערה ומערבבים היטב.
בסיר רחב מטגנים את הבצל ועלי המנגולד הקצוצים.
מוסיפים את העגבניה, החומוס והדלורית.
משלבים את התבלינים ומוסיפים 3/4 כוס מים.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים.
מסירים את החלק הלבן העליון מהעלה.
ממלאים בכף גדושה ומגלגלים.
מניחים ברוטב .
לאחר שהסיר מלא מוסיפים עוד כוס מים עד כיסוי.
מכסים ומעבירים לבישול על אש נמוכה כשעה.
בתאבון !