
עוף צלוי בתנור בטעם ברביקיו קל ופשוט ביותר להכנה והטעם – מופלא!
בין חג לשבת ושוב לחג, אני מנסה להקל על עצמי עם מתכונים קלילים.
הכנתי עוף צלוי הכי פשוט להכנה שאני מכינה המון פעמים.
מהר צילמתי את התבנית לפני שחוסלה והמתכון לפניכם.
מתכון מושלם שאני בטוחה שתאמצו, קלי קלות ,
המצרכים להכנת עוף צלוי בתנור בטעם ברביקיו –
4 -5 כרעיים של עוף טריים, נקיים וחתוכים
למרינדה-
3 כפות קטשופ
2 שיני שום כתושות
2 כפות סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות דבש/סילאן
כף חרדל איכותי
כף שמן זית
פלפל שחור בנדיבות
מעט שבבי צ’ילי חריף (לא חובה)
2-3 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
אופן ההכנה ממש קל , לא צריך שום מיומנות
מכינים תבנית מרובעת גדולה – השתמשתי בחד פעמית
מערבבים את כל חומרי המרינדה בתוך התבנית .
מצפים את העוף במרינדה. מפזרים את תפוחי האדמה מסביב.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מכניסים את התבנית לאפייה של כשעה .
בזמן שהעוף נצלה הופכים אותו פעמיים לפחות.
אם חסר נוזלים מוסיפים, אבל ממש מעט מים.
זהו , נכון קל, והטעם מושלם !
עוף צלוי בתנור בטעם ברביקיו – תכינו זה קל ונהדר והכי חשוב שכולם פשוט אוהבים את המנה הזאת !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !