
בשבת האחרונה הכנתי תבנית עוף עשירה וחגיגית .
נרשמה הצלחה מטורפת. ממש אהבו את המנה, כולם !
וזו המנה שאני בוחרת להכין בערב החג – כי לצד מנות הבשר,
תמיד מתבקשת גם תבנית עם עוף.
חלקי העוף מלווים בירקות עונתיים שיש עכשיו בשוק בשפע.
את העוף אני עוטפת בסגירה של קמח וטיגון קל לפני האפייה – תהליך ששומר על העסיסיות של העוף והעוף יוצא רך ונמס בפה.
המצרכים-
קילו וחצי כרעיים או שוקיים
2 בצלים פרוסים
4-5 מיני בטטות
שומר גדול או 2
כרישה פרוסה גס
4-5 עגניות תמר קטנות או עגבניה גדולה בשלה חתוכה ל- 4
3-4 שיני שום פרוסות
חופן עלי תימין /זעתר
להכין צלחת עם קמח תפוחי אדמה /קורנפלור/רגיל אחרי פסח
התיבול-
לחלקי העוף-
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת שום
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה
פלפל שחור
לציר שבתבנית-
2 כפות דבש/סילאן
2 כפות רוטב סויה
כף רכז רימונים
מעט פפריקה מתוקה
מעט שבבי צ’ילי חריף
עוף חגיגי בתנור עם כרישה מיני בטטות ושומר – מנה אביבית ומרשימה
אופן ההכנה-
- מנקים את חלקי העוף ומתבלים בתבלינים היטב.
- מחממים ממש 2 כפות שמן זית בסיר טפלון – אני מטגנת ישירות ברוסטר שנכנס אחר כך לתנור.
- טובלים בצלחת עם הקמח מנערים ומטגנים קלות משני הצדדים . מוציאים לצד.
- באותו הסיר ממשיכים ומטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה,
- מוסיפים את השום והעגבניות ואת שאר הירקות – שומר וכרישה.
- ממשיכים לטגן את הירקות 2-3 דקות.
- מסדרים את חלקי העוף בין הירקות.מתבלים בתבלינים ובתימין ומוסיפים ככוס מים.
- מכסים את הסיר ומכניסים לתנור 180 מעלות שעה וחצי. בזמן האפיה לבדוק אם חסר מים להוסיף אבל ממש מעט.
- לקראת סיום הבישול פותחים את המכסה ונותנים לעוף להשחים- אפשר על מצב גריל ל-5 דקות אחרונות.
מבחר מנות העוף שלי – מאגר מתכונים
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מתכונים לפסח
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
עוף חגיגי בתנור עם כרישה מיני בטטות ושומר – מנה אביבית ומרשימה
חג שמח !
מתכון מעולה! הכפלתי כמויות בתיבול כי הכנתי קצת למעלה מ2 ק״ג
סחטתי תפוז במקום הרכז רימונים
יצא נהדרררר
מעולה וטעים ,תודה אהובה
איך משתלב הציר לתבנית?????
לא הבנתי את השאלה