הכנתי בכמה דקות עוגת תפוחים עם תוספות נהדרות מהירה וממש קלה .
תערובת עוגת וניל טובה ובתוכה תפוח עץ, מעט קוקוס, צימוקים וחמוציות.
ציפוי של אגוזי לוז גרוסים גס עם קינמון ויש לכם עוגה ממש ממש שווה.
טעמים נהדרים – רכה רכה וטעימה
תבנית אינגליש רגילה
כמות אחת אם תרצו עוגה גדולה תכפילו כמויות
מתנות קטנות האינסטגרם
כנסו ועקבו אחרי העמוד – ותראו סרטוני הכנה לכל המתכונים שלי
המצרכים-
2 ביצים
חצי כוס סוכר (אוהבים יותר תוסיפו עוד כף)
חצי כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים
גרידה של התפוז
קורט מלח
כוס קמח
1/3 כוס קוקוס
חצי שקית אבקת אפיה
תפוח עץ גדול חתוך לקוביות (שמתי זהוב)
כף מיץ מלימון
שקית סוכר וניל
חופן צימוקים
חופן חמוציות
כפית קינמון
חופן אגוזי לוז גרוסים (כרבע כוס)+חצי כפית קינמון
אופן ההכנה –
מכינים תפוח עץ חתוך קוביות קטנות ומפזרים מעליו שקית וניל וכף מיץ לימון.מוסיפים לקערית חופן צימוקים וחמוציות .
טורפים בקערה לפי הסדר.
ביצים, סוכר, שמן מוסיפים יבשים ומערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת את קערת התפוחים. מערבבים רק שהתערובת תהיה אחידה.
לא לערבב יותר מידי.
מעבירים לתבנית אינגליש רגילה . מפזרים את אגוזים הלוז והקינמון מעל העוגה .מכניסים לתנור .
אפייה 165 מעלות כ- 40 דקות או עד שתראו שהעוגה יציבה במרכז- אפשר לבדוק עם קיסם- כל תנור והאפיה שלו.
אחרי האפייה אני מזלפת קצת מייפל מעל
תהנו עוגה נהדרת וטעימה
אפשר לשלב עוד פירות יבשים בתוך העוגה מה שיש לכם תוסיפו עוד 1-2 תמרים קצוצים שזיף ומשמש ותהיה לכם עוגה מעולה לט”ו בשבט
בהצלחה
שבת מתוקה ושלווה !
מה עושים עם קוקוס שמופיע ברשימת המרכיבים? כוונה לחלב? מתי וכמה מוסיפים?