הכנתי לשבת עוגה מרהיבה וטעימה ממש.
עוגה בחושה ומהירה שמכינים ממצרכים שיש במקרר.
כמובן שעוגת תפוחים היא תמיד הפייבוריט שלנו לשבת.
אז היו לי גם כמה תותים טריים והם השתלבו נהדר בעוגה למעלה
ועם תוספת של קראמבל בשילוב אגוזי לוז, יצאה עוגה שווה במיוחד.
תוכלו להכין אותה פרווה בקלות עם נטורינה במקום חמאה – ותהיה לכם עוגה מושלמת לקינוח ביום העצמאות !
הכנתי את העוגה בפיירקס בינוני מלבני גודל 15/28
מתאים גם לתבנית עגולה 24 -26
המצרכים-
3 ביצים
כוס וחצי קמח תופח ( או קמח רגיל ואבקת אפיה)
כוס סוכר
4 תפוחים (זהובים ) +2 כפות מיץ לימון
6-8 תותים פרוסים (אם אין בעונה אפשר להחליף בפירות יער קפואים)
קורט מלח
שקית סוכר וניל
מיץ מתפוז גדול וגם גרידה מהתפוז
150 גרם חמאה/נטורינה מומסת
50 גרם אגוזי לוז טחונים גס(אפשר להחליף בכל אגוז או שקדים טחונים)
לקראמבל-
50 גרם חמאה
חצי כוס קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות מאגוזי לוז הטחונים
אופן ההכנה –
קולפים את התפוחים ופורסים דק דק, מערבבים עם 2 כפות מיץ לימון.
תערובת העוגה –
בקערה בוחשים ביצים עם סוכר ומוסיפים חמאה/נטורינה מוסמת.
מוסיפים את הוניל,מלח ומיץ +גרדה של תפוז.
מניחים בצד 2 כפות מאגוזי הלוז ואת השאר מוסיפים לתערובת העוגה.
מוסיפים כם קמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים חצי מהתערובת לתבנית.
מעליה מסדרים פרוסות תפוחים ושוב את שאר התערובת ואז מסדרים למעלה את פרוסות התפוחים והתותים .
מערבבים את מצרכי הקראמבל לפירורים.
מפזרים מעל העוגה ומכניסים לאפיה 40-50 דקות 175 מעלות.
מתנות קטנות באינסטגרם – מצטרפים ועוקבים ! כל הסירטונים שם
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
הפרסומות לא מאפשרות להנות מהמתכונים באתרכם
אתר כזה גדול וחינמי , עולה כסף לתחזק והפירסומת עוזרות לממן אותו לכן לצערי זה המצב , פשוט תתעלמי ותגיעי ישירות למתכון