עוגת תפוחים בחושה – עוגה מטריפה וקלה להכנה
לפעמים כל מה שצריך זו עוגת תפוחים טובה –
אחת האהבות אצלנו במשפחה.
אוהבים תמונות אוכל ? כנסו כאן לדף האינסטגרם היפה שלי
בבלוג יש המון עוגות המשלבות תפוחים בכל מיני צורות – טארט,פאי בחושה עם דבש ,
כרוכיות פריכות, עוגיות ושטרודלים.
הפעם שילבתי בעוגה אגוזי לוז – האגוז האהוב עלי.
מעל העוגה האפויה שילבתי קרם אגוזי לוז ועוד אפייה של כמה דקות והשכבה הופכת למעין תחרה שמכסה את המאפה והטעם פשוט נפלא !
בואו להכין עוגה קלה קלה וטעימה – 5 דקות עבודה ולתנור.
את אגוזי הלוז אני אופה ממש מעט בתנור ואז הם מתקלפים בקלות.
האפייה הקלה נותנת לאגוזים את טעמם המיוחד שמשתלב נפלא בעוגה –
מי שלא אוהב יכול להחליף באגוזי מלך או שקדים.
טוחנים אותם במעבד מזון (אצלי בבלנדר מוט – המכשיר הכי שימושי שיש לי במטבח )
התפוחים המתאימים ביותר לעוגה בחושה, הם תפוחים רכים כמו זהוב או חרמון,רויאל וכו’.
עוגת תפוחים בחושה וקלה – איך מכינים ?
המצרכים לתערובת העוגה –
150 גר’ קמח
חצי שקית אבקת אפייה
50 גר’ אגוזי לוז טחונים (אפשר אגוזי מלך או שקדים )
120 גר’ סוכר (חצי כוס +2 כפות)
שקית וניל
2 ביצים
כפית גרד תפוז/לימון
50 גר’ חמאה רכה
60 מ”ל שמן (1/4 כוס)
חצי כוס ריויון/אשל/חלב (120 מ”ל)
לתפוחים –
4 תפוחים זהובים מקולפים ופרוסים
מעט מיץ לימון סוכר וניל וגרידה של לימון
תערובת הזיגוג-
50 גר’ חמאה
1 ביצה
4 כפות אבקת סוכר
גרד מתפוז/לימון
1/4 כוס אגוזי לוז טחונים
אפשר לשלב גם מעט קינמון
אופן ההכנה-
- קולפים את התפוחים וחותכים לפלחים.
- מוסיפים על פלחי התפוחים, מעט מיץ לימון טרי,גרד ושקית וניל ומערבבים היטב.
- בקערה מניחים את החמאה, שמן,ריויון,וניל,גרד תפוז וסוכר וטורפים היטב.
- משלבים את הקמח, אבקת אפייה והאגוזים .
- טורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- משמנים תבנית 24 במעט חמאה ומפזרים מעט קמח- אפשר על גבי נייר אפיה.
- מעבירים את תערובת העוגה לתבנית
- מסדרים את התפוחים מעל התערובת.
- מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 175 מעלות
- אפייה של 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- מערבבים את תערובת זיגוג האגוזים.
- בעזרת כף מפזרים את התערובת על העוגה החמה.
- מכניסים לאפייה קצרה של כ- 10 דקות .
עוגת תפוחים בחושה רכה ועסיסית קלה ומהירה להכנה
בטעם מופלא !
- כדי להפוך את העוגה לפרווה – מחליפים חמאה בשמן , נוזלים במיץ תפוזים.
מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !