עוגת תפוחים בחושה – עוגה מטריפה וקלה להכנה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת תפוחים בחושה – עוגה מטריפה וקלה להכנה

לפעמים כל מה שצריך זו עוגת תפוחים טובה –

אחת האהבות אצלנו במשפחה.

אוהבים תמונות אוכל ? כנסו כאן לדף האינסטגרם היפה שלי 

 

בבלוג יש המון עוגות המשלבות תפוחים בכל מיני צורות – טארט,פאי בחושה עם דבש ,

כרוכיות פריכות, עוגיות ושטרודלים.

הפעם שילבתי בעוגה אגוזי לוז – האגוז האהוב עלי.

מעל העוגה האפויה שילבתי קרם אגוזי לוז ועוד אפייה של כמה דקות והשכבה הופכת למעין תחרה שמכסה את המאפה והטעם פשוט נפלא !

בואו להכין עוגה קלה קלה וטעימה – 5 דקות עבודה ולתנור.

את אגוזי הלוז אני אופה ממש מעט בתנור ואז הם מתקלפים בקלות.

האפייה הקלה נותנת לאגוזים את טעמם המיוחד שמשתלב נפלא בעוגה –

מי שלא אוהב יכול להחליף באגוזי מלך או שקדים.

טוחנים אותם במעבד מזון (אצלי בבלנדר מוט – המכשיר הכי שימושי שיש לי במטבח )

התפוחים  המתאימים ביותר לעוגה בחושה, הם תפוחים רכים כמו זהוב או חרמון,רויאל וכו’.

 

 

עוגת תפוחים בחושה וקלה – איך מכינים ?

המצרכים לתערובת העוגה  –

150 גר’ קמח

חצי שקית אבקת אפייה

50 גר’ אגוזי לוז טחונים (אפשר אגוזי מלך או שקדים )

120 גר’ סוכר (חצי כוס +2 כפות)

שקית וניל

2 ביצים

כפית גרד תפוז/לימון

50 גר’ חמאה רכה

60 מ”ל שמן (1/4 כוס)

חצי כוס ריויון/אשל/חלב (120 מ”ל)

לתפוחים –

4 תפוחים זהובים מקולפים ופרוסים

מעט מיץ לימון סוכר וניל וגרידה של לימון

תערובת הזיגוג-

50 גר’ חמאה

1 ביצה

4 כפות אבקת סוכר

גרד מתפוז/לימון

1/4 כוס אגוזי לוז טחונים

אפשר לשלב גם מעט קינמון

אופן ההכנה-

  • קולפים את התפוחים וחותכים לפלחים.
  • מוסיפים על פלחי התפוחים, מעט מיץ לימון טרי,גרד ושקית וניל ומערבבים היטב.
  • בקערה מניחים את החמאה, שמן,ריויון,וניל,גרד תפוז וסוכר וטורפים היטב.
  • משלבים את הקמח, אבקת אפייה והאגוזים .
  • טורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • משמנים תבנית 24 במעט חמאה ומפזרים מעט קמח- אפשר על גבי נייר אפיה.
  • מעבירים את תערובת העוגה לתבנית
  • מסדרים את התפוחים מעל התערובת.
  • מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 175 מעלות
  • אפייה של 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה.
  • מערבבים את תערובת זיגוג האגוזים.
  • בעזרת כף מפזרים את התערובת על העוגה החמה.
  • מכניסים לאפייה קצרה של כ- 10 דקות .

 

עוגת תפוחים בחושה רכה ועסיסית קלה ומהירה להכנה

בטעם מופלא !

 

  • כדי להפוך את העוגה לפרווה – מחליפים חמאה בשמן , נוזלים במיץ תפוזים.

 

עוגות בחושות – מתכונים 

 

 

 

 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם 

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments