עוגת תפוזים וניל בחושה וקלה בציפוי שוקולד זה דאבל טעמים !
עוגת וניל תפוז בחושה וקלה עם דאבל שוקולד גם בתוך העוגה קצת נטיפי שוקולד צ’יפס וגם ציפוי שוקולד מבחוץ ,הופך את העוגה למענגת וטעימה במיוחד !
העוגה פרווה ללא מוצרי חלב מצוינת לארוחות השבת שלכם ,
קצת שינוי מעוגת תפוזים רגילה .
מכינים הכל בקערת המיקסר זה קל ופשוט
תבנית סיר פלא (עם חור במרכז) – כל תבנית שיש לכם
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
4 ביצים
כוס ורבע סוכר
שקית סוכר וניל
גרידה מתפוז
קורט מלח
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח (או קמח עם שקית אבקת אפייה)
חופן שוקולד צ’יפס (כרבע כוס ) – לא חובה אפשר להכין את העוגה בלי
לערבב עם כף קמח
ציפוי –
100 גר’ שוקולד מריר
2 כפות שמן או לחלבי – 2 כפות חמאה או רבע כוס קרם קוקוס/שמנת מתוקה
אופן ההכנה –
מקציפים את הביצים במיקסר עם הסוכר והמלח.
לאחר שהתערובת הופכת לתפוחה ובהירה , מורידים את המהירות של המיקסר.
מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את השמן, מיץ, וניל, גרידה של תפוז ולבסוף את הקמח.
מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים את הקערה ומערבבים לתוכה את השוקולד צ’יפס בעדינות.
מעבירים לתבנית .
מכניסים לאפייה לתנור שחומם על 175 מעלות לאפייה של כ- 40-50 דקות .
כל תנור זה אחרת !
העגה צריכה להיות יציבה במרכז לבדוק עם קיסם למרכז העוגה לפני שמוציאים.
לאחר שהעוגה מתקררת – מחלצים אותה מהתבנית.
מחממים שוקולד במיקרו בפולסים עד שהוא נמס.
מוסיפים שמן/חמאה או שמנת
מערבבים ומזלפים מעל העוגה .
זה טעים ,כיף ביס נהדר שכולם אוהבים !