עוגת שמרים פטיסייר גבינה ואוכמניות והיא טעימה ברמות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שמרים פטיסייר גבינה ואוכמניות פשוט מהממת

עוגת שמרים נהדרת ועשירה לשבת .

אוכמניות טריות יש השנה ממש בשפע בחנויות והשווקים.

הכנתי עוגת שמרים במלית נהדרת של קרם פטיסייר מעורב עם גבינה .

התוצאה פשוט מופלאה, עוגה רכה עסיסית עם טעמים נהדרים של מתוק עם חמצמץ .

פשוט כיף לאכול כזו עוגה שלא תמצאו אותה בשום קונדיטוריה

אז בואו להכין ,

קצת השקעה ויש עוגה מעולה לשבת הקרובה !

עוגת שמרים פטיסייר גבינה ואוכמניות והיא טעימה ברמות

 ל- 2 עוגות בתבנית עגולה 22-24

המצרכים –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

כפית מלח

ביצה

120 גר’ חמאה רכה או 1/3 כוס שמן

גרידה של לימון

מעט וניל

כ- כוס חלב או מים

להכנת קרם וניל –

2 כוסות חלב

ביצה +חלמון

כפית וניל איכותית – תמצית או מחית/ 3 שקיות סוכר וניל

3 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

250 גר’ גבינה לבנה (אריזה אחת )+2 כפות סוכר +גרידה של לימון

חופן נדיב אוכמניות טריות – אפשר גם קפוא

מכינים –  תבנית מומלץ לרפד בנייר אפייה

אופן ההכנה –

  • מניחים ברבע כוס מהנוזלים – כפית סוכר וכף שמרים . משאירים כמה דקות עד שהתערובת תופחת בכוס.
  • בקערת המיקסר מנפים את הקמח,סוכר משלבים את השמרים ,ביצה ומעט מהנוזלים ומתחילים בלישה. תוך כדי מוסיפים את החמאה ושאר המרכיבים .
  • לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.
  • בשלב זה, ישנה אפשרות להכניס למקרר אם מכינים מראש את הבצק .

בינתיים מכינים קרם וניל – הכמות למילוי 2 העוגות.

  • מחממים כוס וחצי חלב עם הסוכר והוניל.
  • בקערה נוספת טורפים את החלב והקורנפלור ומשלבים את הביצים וטורפים לתערובת אחידה.
  • מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים להשוואת טמפרטורה . ואז מוסיפים בהדרגה לתוך החלב.
  • ממשיכים כל הזמן לערבב את התערובת עד שהיא מסמיכה לדרגה של קרם פטיסייר.
  • מקררים היטב את הקרם.
  • מערבבים גבינה לבנה עם סוכר וגרידה של לימון.
  • משלבים לתוך הקרם את הגבינה הלבנה . מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות מחלקים בצק ל- 2
    • מרדדים למלבן גדול ודק.
    • מורחים מחצית מהמילוי.
    • מפזרים מעל את האוכמניות.
    • חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית צמודים זה לזו.
    • מניחים להתפחה במקום חמים כשעה.
    • מכניסים לאפייה בערך חצי שעה או 40 דקות , עד שרואים הזהבה יפה של המאפה.
    • כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ סוכר

עוגת שמרים פטיסייר גבינה ואוכמניות והיא טעימה ברמות

 קבלו מתכונים לכל עוגות השמרים שלי 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments