עוגת שמרים בריוש ריקוטה ופירות יער

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בסופשבוע האחרון הכנתי בצק שמרים בריוש לעוגות השמרים שלי .

בצק קצת יותר עשיר ומעט יותר עבודה אבל ברור לכם שהעבודה משתלמת.

הבצק יוצא טעים, אוורירי ורך ממש חלומי.

אחת מהעוגות הכנתי במלית מהממת של ריקוטה ושילוב של פירות יער בפנים.

יצאה עוגה מהממת וטעימה.

בצק נימוח וגבינת ריקוטה מעודנת וטעימה שנמסה לתוך הבצק , יחד עם החמיצות של פירות היער -ביס מושלם.

בצק שניתן להכין ממנו 3 עוגות – גודל אינגליש קייק.

אפשר כל מילוי שתרצו בצק מועלה !

המצרכים-

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים או 25 גר' טרי

ביצה +חלמון

1/4 כוס סוכר

מעט וניל

חצי כפית מלח

כ- 3/4 – 1/2  כוס חלב

3 כפות שמן

150 גר' חמאה

גרד מלימון(מוסיף המון לא חובה)

מלית ריקוטה – לעוגה אחת

אריזה ריקוטה 250 גר'

כף סולת

1/3 כוס סוכר

החלבון שנשאר מהבצק

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

100 גר' (כף גדושה) גבינת שמנת

מערבבים חופן פירות יער + 2 כפות סוכר

עוגת שמרים בריוש ריקוטה ופירות יער

אופן ההכנה –

  • נתחיל בהכנת הבצק
  • מערבבים שמרים עם חצי כוס חלב וסוכר, ומניחים להתפחה כ- 10 דקות
  • מעבירים למיקסר את התערובת – אפשר מראש להכין את העיסה בתוך קערת המיקסר.
  • מוסיפים ביצה +חלמון, שמן ומערבבים היטב ואז מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד החמאה. את החמאה מחלקים ל- 100 גר' ו 50 גר'.
  • מתחילים בלישה איטית עד שהבצק מתאחד מוסיפים בהדרגה גם 100 גר' חמאה .
  • לשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים, במידה ורואים שחסר נוזלים מוסיפים עוד מהחלב הנותר.
  • נותנים לבצק לנוח בחוץ חצי שעה ואז מכניסים למקרר לילה או לפחות 4 שעות.
  • מוציאים את הבצק ומרדדים אותו למלבן גדול.
  • מורחים את החמאה (50 גר') על פני 3/4 מהבצק ומקפלים ל-3 ליצירת מלבן קטן.מכניסים למקרר לשעה .
  • מרדדים שוב את הבצק למלבן ומקפלים שוב  על 3 ליצירת מלבן קטן.
  • מכניסים למקרר לעוד שעה לפחות ואז אפשר להכין איתו את העוגות.
  • מחלקים בצק ל- 3 מכל חלק מכינים עוגה שמתאימה לתבנית אינגליש קייק.
  • מערבבים את המצרכים של תערובת הריקוטה מלבד פירות היער.
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי דק.
  • מעבירים את מלית הריקוטה ומשטחים על פני שטח המלבן.
  • מפזרים פירות יער ומגלגלים לכרוכית.
  • מעבירים לתבנית .
  • מניחים חצי שעה להתפחה – מורחים ביצה טרופה למעלה ומכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

 אל תפספסו הצטרפו ובואו לעקוב אחרי הדף שלי –  מתנות קטנות האינסטגרם 

כאן מתכונים לכל עוגות השמרים שלי 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 

עוגת שמרים בריוש ריקוטה ופירות יער

 

תגובות

תגובות