
עוגת שמרים במלית מרנג תפוזים אגוזים וקינמון.
התפוזים כבר כאן ואני אוהבת לשלב אותם בעוגות שלי.
החלטתי לשלב בתוך עוגות השמרים שלי ניחוח הדרים משכר.
בשילוב קינמון ואגוזים, חיבור פשוט נפלא .
אם אתם אוהבי תפוזים שווה להכין
מצרכים לבצק- להכנת 2 עוגות גדולות או 3
500 ג"ר קמח מנופה
כף שמרים יבשים או 25 ג"ר טריים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון/תפוז
200 ג"ר חמאה
1/4 כפית מלח
4 חלמונים
כ 1/2- 3/4 כוס חלב
המילוי-
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
כף קינמון
גרד מתפוז שלם
1 כף ליקר תפוזים
3/4 כוס אגוזים קצוצים דק
מתחילים בהכנת הבצק-
בקערת המיקסר מניחים את הקמח והסוכר.מוסיפים את השמרים, חלמונים, וחלב ומתחילים לערבל.
לאחר 5 דקות משלבים בהדרגה את קוביות החמאה.
לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח וגרד הלימון.
הבצק מוכן לאחר כ- 7-8 דקות לישה, צריך לצאת רך מאוד.
עוטפים את הבצק בניילון לא צמוד ומכניסים למקרר ללילה.
מכינים את המלית-
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את האינסטנט פודינג.
מערבבים לתוך הקצף את כפית הקינמון, הליקר, גרד תפוז ואגוזים ומערבבים למסה אחידה.
מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים מחצית מהמרנג על כל המלבן .
להכנת שושנים -חותכים לרצועות שוות ומגלגלים כל רצועה . ומניחים בתבנית.
להכנת קראנץ מגלגלים לכרוכית, חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה.
מורחים בעדינות בביצה טרופה.
מחממים תנור לטמפרטורה 180 ומכניסים את המאפים לאפייה של כחצי שעה עד 40 דקות או עד הזהבה יפה.
בזמן שהמאפים בתנור מערבבים בקערה 1/3 כוס אבקת סוכר ,2 כפות מיץ תפוזים ו1/2 כפית גרד תפוז.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בציפוי ומחזירים לתנור לעוד כדקה אפיה.
כאן מבחר ענק של מתכוני עוגות שמרים !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !