
עוגה נוסטלגית של פעם, שאימי הייתה מכינה בילדותי.
כל שנה כשמגיעה עונת המשמשים הקצרה אני מכינה את העוגה המדהימה הזאת.
עוגת שכבות עשירה, בצק פריך ומעליו קונפיטורת משמשים ביתית אגוזי מלך,קצף ושוקולד.
אפשר להשתמש בקונפיטורה קנויה אבל הביתית היא הרבה יותר טובה.
להכנת הריבה-
קילו משמשים
3 כוסות סוכר
מומלץ לשלב – מקל וניל או מקלות קינמון ומסמרי ציפורן.
לחמם בסיר כבד , להעביר לאש נמוכה ולבשל כ30-40 דקות.
לערבב מידי פעם .
למלא צינצנות זכוכית מעוקרות .
עוד טיפ להשבחת הריבה שקיבלתי מגולשת מקסימה עוקבת של הבלוג דניאלה שילון היקרה
וכך היא כותבת-
כדי להרגיש יותר את טעם המשמשים,
אפשר להשרות משמשים מיובשים במים רותחים או לבשל עד שמתנפחים מעט ומתרככים.
קוצצים ומוסיפים לריבה. לתוספת טעם אפשר להשרות גם בליקר.
המקור של העוגה הוא עם ריבת משמש אך אפשר כל ריבה שאוהבים.
הכנת העוגה
המצרכים לבצק-
200 ג”ר חמאה
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
2 כפות שמנת חמוצה
2 ו3/4 כוסות קמח תופח ( כ380 ג”ר)
למריחה על הבצק-
5-6 או יותר כפות ריבת משמשים
חופן נדיב אגוזי מלך קצוצים לפיזור על הריבה
שכבת הקצף-
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל חבילה
לפיזור מעל הקצף-
50 ג”ר שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה-
הכנת הבצק-
בקערה להניח את החמאה והסוכר, לערבב לתערובת אחידה,
להוסיף את החלמונים ושאר החומרים ולאחד לבצק.
לשטח 2/3 מהבצק על תבנית מלבנית חד פעמית או פיירקס.
ל- 1/3 הנותר של הבצק, להוסיף כף קמח, לאחד לבצק, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה לפחות.
את הבצק השטוח בתבנית, להכניס למקרר לשעה.
להקציף את החלבונים עם הסוכר. לקראת הסוף להוסיף את אינסטנט הפודינג ולהקציף עוד כדקה לקצף יציב.
להוציא את הבצק מהמקרר,
למרוח את שכבת הריבה ולפזר מעליה את האגוזים.
את קצף החלבונים לשטח בעדינות מעל הריבה והאגוזים.
להוציא את 1/3 הבצק הנותר מהמקפיא, לגרד בפומפיה את הבצק מעל הקצף ומעל הבצק לגרד את השוקולד המריר.
להכניס לאפייה של 180 מעלות במשך כ- 35 דקות עד להזהבה קלה.
בתיאבון
אהבתם את המתכון ?
אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה חמה 🙂
כנסו לעוד מתכוני עוגות בשכבות !
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !